kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno: Nije bitno da li je Aca Bosanac ili Mohikanac – bitno je što je kriminalac i što redom kupuje simbole Beograda

Nakon osvajanje Geneks kule, koju je kupila firma Aleksandra Kajmakovića, poznatog pod nadimkom Aca Bosanac, sada je na redu pozorište za decu „Boško Buha“ na Trgu Republike. Poslanici i gradski odbornici stranke Zajedno pružaju podršku zaposlenima u pozorištu „Boško Buha“ koji su juče protestovali zbog proterivanja iz njihovog prostora.

Grad je bez ikakvog znanja promenio vlasničku strukturu prostora koje već 50 godina uspešno i na radost mnogih generacija koristi poznato dečje pozorište „Boško Buha“.

„I to nije nikakva greška u katastru, već grad Beograd protivzakonito i ispod radara rasprodaje sve najvrednije što ima, jer kriminalce ne zanima kultura, ne zanima ih pozorište, već samo cena kvadrata i profit“, rekao je Đorđe Miketić, narodni poslanik stranke Zajedno.

Iz Zajedno podsećaju da Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac u Skadarliji drži restorane „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“. Vlasnik je restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama. On takođe, u svom vlasništvu poseduje i hotel „Casina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj, te splav „Port“ kod Ušća. Vlasnik je i „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom. Od skora je isti čovek vlasnik i Geneks kule koju je kupio na licitaciji.

„Naprednjačkim proizvođačima istorijskih falsifikata, kič-fasaderima i neimarima šupljih trgova palo je na pamet da pozorište Boško Buha presele na opustošeni Savski trg, u zgradu pošte nad kojom se, kao i nad Železničkom stanicom, priprema najnoviji čin nasilja i pranja para: prišivanje krivotvorene fasade s početka XX veka na postojeću zgradu iz pedesetih godina“, izjavio je Dejan Atanacković, odbornik u Skupštini grada Beograda iz koalicije Moramo / Zajedno.

On je dodao da je već to dovoljan razlog, mada svakako ne i jedini, da Beograd koji drži do sebe ne dozvoli ovom prostačkom okupatoru da se istorijsko beogradsko pozorište premešta u još jednu režimsku arhitektonsko-istorijsku laž i projekat za pranje para.

U stranci Zajedno veruju da protest kolektiva „Boška Buhe“ daje primer kako se kaže NE! Ne – uništavanju, raseljavanju, rasprodaji, banalizaciji Beograda! Ne – režimskom kriminalu!

„Iseljenje pozorišta nećemo dozvoliti, i pružamo punu podršku glumcima i zaposlenima. Takođe, tražićemo da Sekretarijat za imovinske i pravne poslove hitno ispravi grešku zbog koje je ovaj prostor dopao u ruke Kajmakoviću, u suprotnom pokrenućemo krivične prijave protiv odgovornih lica u institucijama grada Beograda“, dodao je Miketić.

Beograd neće mirno gledati kako nestaju simboli grada, jer nije bitno da li je Aca bosanac ili mohikanac, važno je to što je kriminalac, a to je nedopustivo.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content