kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno se borimo za društvo jednakosti, ravnopravnosti i slobode.

Za društvo u kom će svaki radnik i radnica, svaki poljoprivrednik, živeti dostojanstveno od svog rada, u kom će svi građani i građanke biti slobodni da iskazuju svoje izbore i različitosti, a priroda i životna sredina unapređivani i posmatrani kao neodvojiv deo našeg sistema.

Ovu borbu ne vodimo sami, stranku Zajedno čine i njene autonomne organizacije Skupština slobodne Srbije i Politička platforma Solidarnost.

Verujemo da udruživanje dobronamernih, pametnih i stručnih ljudi, aktivista iskazanih u borbi za socijalnu pravdu i ljudska i radna prava, za bolji i humaniji život u gradovima i selima, za čist vazduh, zemlju i vodu, može kreirati snažnu političku snagu koja će voditi borbu za bolji život.

ZAJEDNO

Politika ne treba da se vodi u uskim krugovima nabeđenih elita, već od strane svih nas, rame uz rame sa komšijama, kolegama i sugrađanima na planini, na radnom mestu ili na ulici, reč na reč, svima vidljivo, u institucijama.

 

Od mesne zajednice do Narodne skupštine, država treba da pripada građanima, i nikom drugom.

iSTORIJAT

Nebojša Zelenović i Biljana Stojković

ZAJEDNO

Stranka Zajedno je formalna naslednica stranke Zajedno za Srbiju koja je nastala …?

Tokom građanskih protesta protiv režima Aleksandra Vučića 2019. godine i opozicionog bojkota izbora koji je usledio sa našim partnerima smo formirali građansku platformu „Akcija“ koja je okupila preko 30 organizacija iz cele Srbije. „Akcija“ se okupila oko stranke Zajedno za Srbiju sa tri osnovna cilja: novi ljudi u politici, Srbija na zapadu i najbrže moguće rešavanje pitanja Kosova.

Na parlamentarnim i beogradskim izborima u aprilu 2022. godine nastupali smo u okviru koalicije Moramo koju su činili „Akcija“, Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak. Koalicija je dobila 13 poslaničkih i 13 odborničkih mandata. Nakon izbora je formirana stranka Zajedno.

Sa željom da različiti akteri zadrže svoje organizacione i političke specifičnosti stvorili smo jedinstvenu strukturu stranke Zajedno kojoj je pristupila većina članica „Akcije“, Ekološki ustanak, Skupština slobodne Srbije, a nešto kasnije i Politička platforma Solidarnost.

Stranku vodi dvoje kopredsednika a sve organizacije unutar stranke kao i lokalni odbori zadržavaju visok nivo autonomije.

Gde nas možete naći

 

 

Osim poslanika u Narodnoj skupštini i odbornika u Beogradu, članovi stranke Zajedno su odbornici i u Kragujevcu, Leskovcu, Čačku, Šapcu, Boljevcu, Loznici, Boru, Kučevu, Osečini i opštini Pantelej u Nišu.

 

Članovi i članice stranke su aktivni u organizaciji protesta „Srbija protiv nasilja“ u više gradova u našoj zemlji kao i u mnogim drugim akcijama koje služe odbrani javnih dobara, prava radnika i radnica i poštovanja zakona.

Go To Top
Skip to content