kontakt@zajedno-moramo.rs

Ministar trgovine Tomislav Momirović ne zna koliko je uvezeno mleka i mlečnih proizvoda

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović je odgovorio na poslaničko pitanje dr Jelene Kalajdžić iz stranke Zajedno. Momirović kaže da Ministarstvo koje vodi nije nadležno po pitanju uvoza mleka i mlečnih proizvoda i količine istih u prethodnom periodu o čemu se interesovala Kaladjžić.

Narodna poslanica stranke Zajedno, dr Jelena Kalajdžić je postavila poslaničko pitanje o količini uvezenog mleka, mleka u prahu i određenih vrsti sireva u Srbiju tokom 2022. godine i od početka 2023. godine zaključno sa 16. martom, ministru unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavu Momiroviću.

U odgovoru koji je Kalajdžić dobila stoji da „Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, u okviru svog delokruga rada, ne raspolaže podacima zahtevanim u postavljenom poslaničkom pitanju“.

Traženi podaci bi mogli da pokažu da li je i u kojoj meri uvođenje prelevmana zakasnelo i kakve je sve negativne efekte, spora i neadekvatna reakcija vlasti imala na domaću proizvodnju mleka i mlečnih proizvoda.

Pošto nije imao odgovor Momirović je ovo pitanje prosledio dalje – Ministarstvu finansija – upravi carina i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U delokrugu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine je između ostalog i „funkcionisanje tržišta; strategija i politika razvoja trgovine; unutrašnja trgovina; promet robe i usluga; praćenje ukupnih trgovinskih tokova i predlaganje odgovarajućih mera; predlaganje sistemskih rešenja i propisa u oblasti posebnih dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda“.

Go To Top
Skip to content