kontakt@zajedno-moramo.rs

Marušić Jablanović: Neregulisano vodosnabdevanje šteti građanima Padinske Skele i gradskom budžetu

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Beograda Milica Marušić Jablanović je govorila o planu regulacije opštine Palilula odnosno njenog dela na levoj obali Dunava. Ona je istakla da su planovi koji se donose pravljeni po meri kompanije Al Dahra, a ne građana koji tamo žive.

Odbornica Ekološkog ustanka i stranke Zajedno, u beogradskoj skupštini, Milica Marušić Jablanović se posebno osvrnula na probleme građana mesne zajednice Padinska Skela koji se već duže vreme žale na kvalitet pijaće vode.

Vodosnabdevanje u tom naselju vrši nekadašnji PKB, danas AIK Beograd, kome to uopšte nije delatnost. Još 2016. godine je republički inspektor Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture izdao nalog da se obavljanje komunalne delatnosti vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda prevede na preduzeće koje jeste nadležno za te delatnosti, rekla je Marušić Jablanović.

I pored toga AIK Beograd već sedam godina posluje suprotno nalogu republičke inspekcije.

Ovim je oštećen budžet grada, a i sami građani Padinske Skele, koji nemaju nikakvih garancija za kvalitet osnovnih komunalnih usluga“, zaključila je Marušić Jablanović.

Go To Top
Skip to content