kontakt@zajedno-moramo.rs

Marušić Jablanović: Nečitka biografija novog direktora Apotekarske ustanove Beograd pokazatelj netransparentosti

Odbornica u Skupštini grada Beograda koalicije „Moramo“ Milica Marušić Jablanović izjavila je da se transparentost postavljanja novih direktora javnih preduzeća ogleda i u izgledu biografije predloženog direktora Apotekarske ustanove Beograd Dragana Todorović. Oni su i podelili spornu stranicu zvaničnog skupštinskog materijala na kojoj je Todorovićeva biografija mutna i nečitka, te su odbornici i mediji tako onemogućeni da se kroz materijal upoznaju sa biografijom novog direktora Apoteka Beograd.

– Najvažnija tačka dnevnog reda, Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju direktora javnih preduzeća je stavljena kao poslednja na dnevni red, da o njoj odlučujemo po skraćenom postupku, bez mogućnosti rasprave. Materijal smo dobili u 10:30 na dan zasedanja, rekla je ona, prenosi pokret Ekološki ustanak, koji je deo „Moramo“, na svojoj stranici.

 

Todorović je na ovo mesto izabran, kao i ostali novopostavljeni direktori, skraćenim postupkom, što je izazvalo negodovanje opozicije, čiji su odbornici poručili da se time onemogućuje rasprava o predloženim imenima.

Gradonačelnik Šapić je rekao da imena nisu namerno dali odbornicima, kako bih ih zaštitio od „njihovim medija“, te poručio da je to po Poslovniku usvojenom 2009. godine.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content