kontakt@zajedno-moramo.rs

Atanacković: Ne može se više trpeti kriminalni gradonačelnik i njegovi lični obračuni sa kriminalnim suparnicima

Juče je jedan mladić stradao prilikom čišćenja potonulog splava Fristajler na Savi u Beogradu. Dejan Atanacković, član stranke Zajedno i odbornik u Skupštini grada Beograda grupe „Moramo – Za dobar grad“, zahteva da semomentalno utvrdi odgovornost za smrt čoveka počevši od odgovornosti gradonačelnika Aleksandra Šapića.

„Od 1. janurara ove godine kada je splav Fristajler potonuo pod sumnjivim okolnostima, Aleksandar Šapić je, u maniru mafijaškog obračuna, javnosti slao poruke o splavu koji ne postoji.

Pred potonulim splavom stajali su, iz nepoznatih razloga, batinaši pod kapuljačama, tipični za pratnju Aleksandra Šapića, koji su fizički napadali novinare i branili da se potonuli splav fotografiše, a sve pred indiferentnim pripadnicima policije“, saopštava Atanacković.

On podseća da od tada splav stoji i raspada se u Savi, kao i da nijedna gradska služba nije angažovana da se splav ukloni, niti je olupina splava bila obezbeđena.

„Sada je na splavu koji ne postoji poginuo čovek koji je na tom splavu boravio očigledno mimo svih bezbednosnih procedura. Bilo je samo pitanje kada će se neka nesreća dogoditi“, kaže Atanacković.

„Zahtevamo da se momentalno utvrdi odgovornost za smrt čoveka koji je stradao na potonulom splavu, počevši od odgovornosti Aleksandra Šapića, kao i pojedinaca u nadležnim gradskim službama, koji su svesno mesecima dopuštali da sred grada stoji jedna otvorena zamka i pretnja po bezbednost i živote ljudi“, izjavio je Atanacković.

„Ne može se više trpeti ovakva količina kriminalne neodgovornosti gradskih institucija raspadnutih koliko i olupina Fristajlera. Ne može se više trpeti kriminalni gradonačelnik i njegovi lični obračuni sa kriminalnim suparnicima. Ova vlast mora da ode“, zaključuje gradski odbornik iz stranke Zajedno.

Go To Top
Skip to content