kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Vučićev potpis na Deklaraciji iz Atine je glogov kolac lažima režima o tome da nas EU ne želi

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da obavesti građane šta je danas potpisao u Atini. Zelenović veruje da je Srbiji potreban jasan dogovor sa Zapadom.

„Vučićev današnji potpis na Deklaraciji iz Atine je glogov kolac lažima režima o tome da nas EU ne želi. Evropa nas želi i to treba da zna svaki građanin Srbije“, rekao je Zelenović.

On smatra da je Vučić danas, svojim potpisom, bezrezervno potvrdio da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu. Kao i da je potpisao da podržava da međunarodno pravosuđe sudi Vladimiru Putinu za ratne zločine koji mu se stavljaju na teret.

„Vučić mora da obavesti građane Srbije od čega se, tačno, sastoji mirovni plan predsenika Ukrajine Zelenskog, što je svojim potpsom, u ime Srbije, bezuslovno podržao“, izjavio je Zelenović.

Stranka Zajedno ponavlja da je najbolji interes svake građanke i građanina naše zemlje da Srbija napravi čvrsto, strateško, odbrambeno i ekonomsko partnersto sa Zapadom.

Zaležemo se za sazivanje međunarodne konferencije o Zapadnom Balkanu, gde bi trebalo postići istovremen dogovor o svim velikim, spornim, političkim pitanjima u nasem regionu. To je put za stvaranje bezbednog, jedinstvenog ekonomskog prostora za dvadeset miliona ljudi. Tako ćemo svi zajedno, kao region, sebi širom otvoriti vreta punopravnom članstvu u EU i obezbediti mir i stabilnost za sve ljude koji ovde žive u 21. veku“, navodi Zelenović.

Go To Top
Skip to content