kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović nakon sastanka sa Eskobarom: Sporazum ne sme da nosi potvrdu da je u Srbiji sve u redu

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar je danas u Beogradu, dva dana pred sastanak predstavnika Srbije i Kosova u Ohridu, održao sastanak sa predstavnicima opozicije.

Sastanku je prisustvovao i Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno, koji je rekao da je to bio otvoren sastanak na temu evropskog predloga o definisanju odnosa Srbije i Kosova.

„Eskobar je ponovio da sporazum Beograda i Prištine definiše normalizaciju odnosa, a ne priznanje, kao i da SAD podržavaju sporazum u potpunosti“, rekao je Zelenović.

Američki izaslanik je rekao i da Zajednica srpskih opština mora biti formirana, kao i da region Zapadnog Balkana treba da ide brže ka EU.

„Sporazum ne bi smeo da sa sobom nosi potvrdu da je u Srbiji sve u redu – jer nije“, istakao je Zelenović u današnjem razgovoru.

On je podsetio i da stranka Zajedno još nije izašla sa konačnim stavom o Sporazumu, kao i da je predstavnik EU Miroslav Lajčak preneo snažno opredeljenje EU ka proširenju.

„Ako je tako, u nekom od dokumenata treba da stoji datum za punopravno članstvo Srbije i Zapadnog Balkana u EU. Ovo je važno zato što bi to vratilo veliki optimizam građanima koji žele u EU, jer je to put ka normalnom i dobrom životu. Samo buđenje velike energije ovih građana može biti odlučujuća politička snaga za ujedinjenje proevropske opozicije i pobedu nad autokratijom.“, rekao je Zelenović.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content