kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović na tribni opozicije u Pančevu: Mi treba da tražimo punopravno članstvo u EU

Kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović je pored drugih opozicionih lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca, pokreta Srbija centar – Srce Zdravka Ponoša i Zeleno levog fronta Ne davimo Beograd Radomira Lazovića govorio na tribini “Da li je moguće biti za Evropu, a protiv Vučića” koja je organizovana u Pančevu.

“Ljudi ne veruju da ćemo mi ikada stići u EU, da je to prosto nemoguće. Da je nemoguće da mi ovakvi kakvi smo, sa ovako katastrofalnom vlašću ikada tamo dođemo. Tu činjenicu nama ova vlast svakoga dana potvrđuje i ubeđuje nas u tu nemoguću misiju, a sad mi treba to nekako da okrenemo. Mislim da će se ta stvar mnogo lakše uraditi ako proevropske snage počnu da se pojavljuju i pričaju o tome u bilo kakvim formatima, ali je važno da šalju i snažne poruke EU”, istakao je Zelenović i dodao:

“Mislim da je jako važno da dobijemo evropsku perspektivu, perspektivu članstva, ali je važno i da damo ključnu ponudu kao najveća država u prostoru Zapadnog Balkana, sa najvećim brojem građana. Da damo mi našu viziju mira. Kako Srbija vidi mir na Zapadnom Balkanu da bi onda ta vizija postala interesantna i drugima koji i te kako žele ovde mir zato što tamo negde besni jedan veliki rat. Mi predlažemo Međunarodnu konferenciju na kojoj će biti svi sa Zapadnog Balkana i na kojoj će se razgovarati o svim otvorenim pitanjima”.

Zelenović je istakao da su sve četiri političke organizacije koje su bile na tribini u Pančevu za uvođenje sankcija Rusiji.

“Ne možete da napadnete jednu nezavisnu državu čiji je narod na referendumu glasao da hoće da ima svoju državu. Ako to neko u Evropi treba najbolje da razume, to smo onda mi. Naše pozicije u razgovorima o bilo čemu, pa i o Kosovu, bi se značajno promenile da smo država koja je uvela sankcije Rusiji”, rekao je Zelenović i dodao:

“Naš je interes da se integrišemo u EU, naš je interes da što pre dođemo tamo, da što pre dođemo do svih ovih standarda o kojima su pričale moje kolege i da postanemo deo jednog normalno sveta”.

“Mi svi treba da tražimo punopravno članstvo u EU i za Srbiju i za ceo region Zapadnog Balkana što pre”, zaključio je Zelenović.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content