kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović na tribini “Martovska raskršća” u Kragujevcu: Srbija ste svi vi i svi mi koji mislimo drugačije

Kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović je pored drugih opozicionih lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca, pokreta Srbija centar – Srce Zdravka Ponoša i Zeleno levog fronta Ne davimo Beograd Đorđa Pavićevića govorio na tribini “Martovska raskršća” u Kragujevcu koju je organizovala medijska kuća Glas Šumadije i istakao da veruje da i u drugim gradovima postoje hrabri mediji ili kuće koje bi volele da se o svemu razgovara i da probiju medijsku blokadu na lokalu.

Tribina je simbolično održana u martu, mesecu u kome su se dogodili brojni dramatični momenti u Srbiji, te su predstavnici ove četiri stranke razgovarali o aktuelnim pitanjima kao što je sporazum, status Kosova, politika vladajuće stranke.

Nebojša Zelenović je istakao da nikada od 2002. godine nismo bili dalje od Evropske unije nego što smo danas i da za to postoji jedan jedini krivac, a to je Vučić i ova vlast.

“Srbija ste svi vi i svi mi koji mislimo drugačije. Mislim da je ovaj format i način na koji mi večeras pričamo značajna stvar. Kada se čulo da vi, Glas Šumadije, organizujete ovaj događaj, pojavilo se interesovanje kod ljudi u Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, pošto se o ovome nigde ne razgovara. Nema toga u parlamentu, nema na televiziji”, istakao je Zelenović i zaključio:

“Mi se već dosta dugo, kao politički akteri, bavimo time šta će da uradi Vučić. Šta nas briga šta će da uradi Vučić. On će uraditi sve ono što inače radi 10 godina i otežava nam život i pravi sebi prostor da može da radi stvari koje inače radi, uspešno u svoju korist i dosta neuspešno za državu”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content