kontakt@zajedno-moramo.rs

ZAJEDNO: Niko ne sme da preti novinarima

ZAJEDNO pruža svu podršku Jeleni Zorić, Vuku Cvijiću i svim njihovim kolegama, hrabrim novinarkama i novinarima, koji časno obavljaju svoj poziv i najoštrije osuđuje napade Đukanovića, Hrkalovićke i ostalih naprednjaka i onih koji su na optuženičkim klupama ili će tek sesti.

Nedopustivo je da bilo ko, a pogotovo funkcioneri, poslanici i nekadašnji policijski službenici, etiketiraju, vređaju i prete novinarima, koji rade u interesu građana i istine.

Od „manira“ i neumesnih opaski sadašnjeg šefa BIA Gašića, došli su do vređanja i otvorenih pretnji preko društvenih mreža i televizija sa nacionalnom frekvencijom, a sve uz „blagoslov“ njihovog šefa, koji uzurpira instituciju predsednika države, a koji se i sam ophodi sramotno prema predstavnicima sedme sile.

Nezavisni, objektivni, slobodni i profesionalni novinari, kao što su Jelena Zorić i Vuk Cvijić, su heroji našeg društva!

Ovo je poslednja faza razularenog režima, a ugrožavanje bezbednosti novinara i građana i gušenje slobode govara je odraz panike kartela. Međutim, to mora imati nultu toleranciju društva koje želi da živi slobodno.

Pozivamo tužilaštvo i institucije da ne ćute na pretnje, optužbe, klevete i vređanja novinara i da procesuiraju svaki ovakav slučaj. Ne smemo dozvoliti da oni koji obavljaju javne funkcije, a za koje se sumnja da su povezani sa organizovanim kriminalom, najvećim aferama ili takve brane, prete novinarima. To ne sme proći nekažnjeno!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top