kontakt@zajedno-moramo.rs

Hitno uvesti privremenu upravu u Beogradu i raspisati beogradske izbore što pre

Stranka Zajedno traži od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i od Vlade republike Srbije, hitno uvođenje privremene uprave u gradu Beogradu.

Gradonačelnik serijom radikalnih i protivzakonitih odluka dovodi grad Beograd u stanje kolapsa, a sve građane u stanje zatočenika sumanutih, protivzakonitih i neplanskih odluka. Kabinet gradonačelnika je grubo prekršio zakon jer je njegov uposlenik predstavnicima turske kompanije Kentkart nudio nameštanje tendera, čime je šef kabineta gradonačelnika uhvaćen u krivičnom delu, a verodostojnost audio snimka je danas potvrđena.

Ovo je prvi put u istoriji da postoje konkretni dokazi da je jedan gradski funkcioner učestvovao u slučaju nameštanja tendera u samoj zgradi Starog dvora. Ova, već dovoljno mučna okolnost, dodatno je otežana činjenicom da je to učinjeno na zvaničnom sastanku sa stranim državljanima, koji su, šokirani tom činjenicom, o svemu obavestili svoju ambasadu, čime je ovaj slučaj internacionalizovan i više ne može da ostane samo u okvirima tužilašva Republike Srbije.

Pored ovog slučaja, Aleksandar Šapić je i protivzakonito legalizovao svoju vilu na Bežanijskoj kosi, učestvovao u sumnjivo koruptivnoj šemi sa vaučerima za decu grada Beograda, naredio protivzakonito bušenje savskog nasipa što bi dovelo u opasnost građane Novog Beograda, zatim nije prijavio Vilu u inostranstvu i mnogo drugih kršenja zakona i propisa. Njegove besne izjave, bahato ponašanje, kontinuirano krišenje zakona kao i bezidejna tarifna politika u javnom saobraćaju, koja se menjala iz sata u sat, iz dana u dan, bez ikakve utemeljenosti u planu, programu i procedurama govore u prilog da Aleksandar Šapić nije sposoban da obavlja funkciju gradonačelnika.

Stranka Zajedno će zvanučno uputiti zahtev resornom ministru Martinoviću da predloži Vladi na usvajanje odluke o uvođenju privremene uprave u Beogradu, jer je, nažalost, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izbubio svaki kompas, a možda i sposobnost da racionalno prosuđuje, što sve nas u gradu Beogradu dovodi u situaciju ozbiljne opasnosti kao i dalje upravljanje našim gradom.

Podsećamo da Šapić nelegitimno upravlja Beogradom, da većina u skupštini grada nije većina za koju su građani glasali i da se po uvođenju privremene uprave, pod hitno moraju raspisati beogradski izbori, odvojeni od svih drugih.

Go To Top
Skip to content