kontakt@zajedno-moramo.rs

Vulin tera čamce po jezeru iz kog Kragujevac pije vodu!

Još jednu bezobzirnost odlazećeg ministra policije Vulina i predsednika Republike imali smo priliku da vidimo danas na jezeru Gruža kod Kragujevca.

Korišćenje motornih čamaca koji koriste gorivo za pogon, strogo je zabranjeno na ovom jezeru, za sve ali ne i za predsednika i ministra Vulina.

Uprkos ovoj ekološkoj zabrani koje se građani pridržavaju, danas je na ovom jezeru pijaće vode ministarstvo policije izvelo taktičku vežbu “Gruža 2022”. Više od 200 pripadnika policije uz upotrebu motorinih vozila na  i zapaljivih materija izvelo je vežbu pred predsednikom Vučićem.

“Očito da nikom nije smetala činjenica da je ovo strogo zabranjeno jer je u pitanju akumulacija pijaće vode iz koga se čitav grad Kragujevac snabdeva pijaćom vodom. U regionu Šumadije, zbog izuzetno visokih temperatura i ogromne suše na meri su restrikcije pijaće vode, a građani su pozvani da štede i hitno smanje potrošnju pijaće vode. Međutim, sve to kao da ne dotiče nit ministarstra policije nit predsednika, jer očito ne zanima ih kakav kvalitet vode i koje opasne materije se ovim postupanjem mogu naći u čašama Kragujevčana”,  izjavio je Nikola Nešić, narodni poslanik iz Kragujevca iz stranke ZAJEDNO!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top