kontakt@zajedno-moramo.rs

U Gornjem Milanovcu otvorena kancelarija narodnog poslanika

Prostorije stranke „Zajedno Moramo“ u Gornjem Milanovcu („Mladi Milanovca“) na adresi Vojvode Milana 1. – prvi sprat, od danas će biti i kancelarija za građane koji žele da preko instituta funkcije poslanika u Narodnoj skupštini Srbije izlože probleme, ostvare svoja politička i građanska prava, ili po bilo kojoj drugoj temi zakažu sastanak sa narodnim poslanikom ili njegovim predstavnikom na lokalu.

Đorđe Miketić, Milanovčanin iz stranke „Zajedno“, prvi je narodni poslanik koji će na ovaj način biti dostupan građanima u njihovoj lokalnoj kancelariji, zajedno za Kristinom Milošević iz organizacije „Mladi Milanovca“ koja je deo koalicije „Zajedno Moramo“. Ona ističe da se radi o koraku koji je već najavljen i sada se realizuje jer žele dvosmernu saradnju s građanima, kako bi se glas što većeg broja ljudi zaista čuo u najvišim institucijama.

– Nije ideja politike da građani jednom u par godina glasaju za neke svoje predstavnike i onda ih više niti vide, niti čuju, do sledećih izbora, – rekla je Milošević. – Moramo napraviti sistem gde odbornici i poslanici rade za svoje građane, rešavaju njihove probleme i, naravno, podnose im račun za svoj rad. To je dvosmerna komunikacija sa građanima. Oni ukazuju na probleme i nepravde, oni predlažu rešenja, oni biraju kako i na šta se troši budžet, taj javni novac svih nas, i vrše kontrolu trošenja sredstava. Građani konačno moraju postati aktivni učesnici u donošenju odluka i biti kontrolni mehanizam izabranih predstavnika koji te odluke sprovode.

Milošević ocenjuje da je krajnje vreme za „institucije da svoj posao počnu da obavljaju u interesu građana, da brane javni interes, a ne interes mutnih investitora“.

– To aktivno učešće građana u politici i donošenju odluka je jedna demokratska tekovina koja ovde nedostaje, – naglasio je Miketić. – Mi više ne smemo da imamo samo opoziciju i pozicuju, koje se smenjuju na vlasti, da jedna elita menja drugu, već je neophodno da građani postanu univerzalni i nezaobilazni imenitelj u svakom slučaju, da budu stalni kontrolni faktor. Time na neki način pravimo jednu malu revoluciju na ovim prostorima, u političkom sistemu Srbije, koju planiramo da sprovodimo do kraja.

Sugrađani, kako su od danas najavili Milošević i Miketić, moći će da se najave za razgovor u poslaničkoj kancelariji na broj telefona 0605400046 ili da pišu na mejl adresu GM@test2.zajedno-moramo.rs

Aktuelna tema kojom se bave je rad nove kotlarnice na biomasu i gas u Gornjem Milanovcu, o čemu će biti više reči u video materijalu koji ćemo uskoro linkovati sa YouTube kanala GMInfo.

GMInfo.rs

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content