kontakt@zajedno-moramo.rs

Tražimo izbore u Beogradu i jednaka prava za svu decu u Srbiji!

Stranka Zajedno je na današnjoj konferenciji tražila odvojene izbore u Beogradu, kao i besplatne udžbenike, vrtiće i vaučere u vrednosti od 6.000 dinara za decu u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu.

Stranka Zajedno traži izbore u Beogradu, odmah i to razdvojeno od bilo kakvih drugih izbora. Beogradska vlast je nelegitimna. Predsednik Srbije rekao je da će biti izbora u Beogradu i svako neraspisivanje izbora smatraćemo kukavičlukom.

Osim što traži izbore u Beogradu, stranka Zajedno se za njih sprema sprovodeći prve stranačke predizbore u Srbiji. Podsećamo, na konkurs za gradonačelnika Beograda prijavilo se sedam kandidata te će građani imati priliku da glasaju za nosioca izborne liste stranke Zajedno za Beograd.

Cilj je da razbijemo bolest partokratije i da političke kalkulacije partijskih šefova zamenimo pravim odlučivanjem građana. U tom smislu, stranka Zajedno poziva sve pripadnike opozicije da joj se pridruže u zahtevu za hitno raspisivanje izbora u Beogradu.

Što se tiče bespaltnih udžbenika, vrtića i vaučera od po 6.000 dinara za decu u Beogradu, rok je do 1. marta kada bi Vlada trebalo da donese konačnu odluku, a stranka Zajedno insistira na tome da sve pogodnosti i mogućnosti koje su predviđene za decu u Beogradu, dobiju i deca u ostalim gradovima širom Srbije.

Predstavnici iz 45 lokalnih odbora stranke Zajedno poslali su zahtev poslaničkom klubu Moramo-Zajedno da sva deca dobiju besplatne udžbenike, vrtiće i vaučere od 6.000 dinara čime bi se i u drugim gradovima u Srbiji regulisala i izjednačila prava dece na način na koji je to regulisano u Beogradu. Deca se ne smeju deliti i sva deca treba da imaju jednaka prava.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content