kontakt@zajedno-moramo.rs

Susret zelenih stranaka Zapadnog Balkana u Beogradu

U Beogradu je održan sastanak zelenih stranaka Zapadnog Balkana kojem su prisustvovali i predstavnici stranke Zajedno. Sastanak je imao karakter strateškog planiranja dalje saradnje zelenih stranaka u regionu sa posebnim osvrtom na predstojeću konferenciju koja će biti organizovana u Sarajevu.

Sastanku u Beogradu su prisustvovali predstavnici stranke Hoćemo iz BiH i DOM iz Makedonije, kao i predstavnici stranke Zajedno. Značajan ishod ovog susreta je dogovorena deklaracija koja će biti potpisana na konferenciji u Sarajevu koja će biti održana od 24. do 26. marta.

U toj deklaraciji zelene partije Zapadnog Balkana će izneti svoje stavove o pitanjima sigurnosti, mira i stabilnosti u regionu, ideje vezane za ekonomsko i energetsko regionalno povezivanje kao i vladavinu prava.

Kristina Milošević iz stranke Zajedno koja je i koordinatorka Balkanske mreže zelenih smatra da je vreme da se promeni pristup rešavanju izazova sa kojima se suočava Srbija, ali i sve zemlje u regionu.

„Imamo iste probleme, koji utiču na razvoj kako naših zemalja tako i čitavog regiona. Zbog toga smo se povezali sa zelenim strankama zemalja Zapadnog Balkana kako bismo našli zajednička rešenja za probleme koje nas muče“, izjavila je Milošević.

„Ono što nam predstoji je okupljanje u Sarajevu gde ćemo doneti odluke o tome kako zajednički ponuditi rešenja građanima regiona. Zelene stranke treba da budu generatori mira, kao i stvaranja zdravog i pristojnog života građanima. Evropski put je put kojim svi želimo da težimo i jedna od tačaka koje nas ujedinjuju. U okviru priprema događaja u Sarajevu sastali smo se u Beogradu kako bismo dogovorili detalje, i možemo reći da je sastanak bio uspešan. Teme i politike koje će biti predstavljene u Sarajevu biće osnova za dalju saradnju, koja već sada možemo reći ima veliki potencijal“, rekla je Milošević nakon sastanka održanog u Beogradu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content