kontakt@zajedno-moramo.rs

Stojković: Poljoprivrednici na traktorima i na putevima pokazuju nam šta znači biti slobodan građanin

Ako je bilo koje osvešćeno biće u ovoj zemlji imalo sumnje u način vladanja Aleksandra Vučića i njegove kriminalne ekipe, sinoć i danas jasno su nam demonstrirane naprednjačke metode.

Poljoprivrednici su danas izašli na ulice i blokirali mnoge saobraćajnice u Srbiji nezadovoljni katastrofalnom situacijom u poljoprivredi. Zahtevi poljoprivrednika su legitimni ukoliko ova država stvarno želi da ulaže u poljoprivredne proizvođače.

Međutim da ovoj vlasti na čelu sa predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem ne odgovaraju i protesti poljoprivrednika i da su na sve načine pokušali da zastraše ljude koji su odlučili da svoja prava ostvare na ulici, pokazuje događaj koji se desio veče uoči najavljenih protesta.

Dolazak dvadeset batinaša u selo Gospođinci bilo je jasna pretnja poljoprivrednicima da se neposlušnost prema predsedniku SNS-a neće tolerisati. Sinoć je solidarnost među njima bila zadivljujuća, podrška Bati i njegovoj ugroženoj porodici neupitna. Danas su poljoprivrednici na traktorima, na putevima i pokazuju nam šta znači biti slobodan građanin koji traži svoja prava – prava na slobodu i egzistenciju. Policijsko legitimisanje i zastrašivanje svuda po Srbiji neće ih sprečiti u borbi.

Dogorelo je. Velika podrška hrabri ljudi!

Go To Top
Skip to content