kontakt@zajedno-moramo.rs

Radosavljević: Izmene izbornih pravila u Vojvodini s ciljem nastavka pljačke pokrajine

Pokrajinski odbor Zajedno najoštrije osuđuje pokušaj pokrajinskih vlasti da novim izmenama odluke o izboru poslanika u skupštini AP Vojvodine obezbedi brisan prostor za malverzacije i krađe koje bi ozbiljno uticale na izborrni proces u Vojvodini.

Ovaj predlog odluke se može smatrati skandaloznim, budući da se njime ostavlja prostor da nosilac liste ne mora da ima prebivalište na teritoriji AP Vojvodine, pa samim tim, možemo očekivati da naprednjačko vrhovno božanstvo otelotvoreno u liku Aleksandra Vučića nosi naprednjačku listu na pokrajinskim izborima. Pored toga, onemogućavanje potencijalnih koalicija lokalnih organizacija iz Vojvodine sa političkim strankama ocenjujemo kao još jedan od pokušaja da se oteža uključivanje građanki i građana u politički život Vojvodine.

„Pokrajinska vlast koja je zadnjih 8 godina bila neprimetna u javnosti, a za to vreme ništa nije uradila da građani Vojvodine bolje žive već je samo sebi i svojim pristalicama dodeljivala ogromna materijalna sredstva, sada želi da svim mogućim manipulacijama i malverzacijama napravi takva izborna pravila koja će joj omogućiti da još 4 godine pljačka građane Vojvodine, a sa željom da ih pljačka do kraja vremena“, izjavio je prof. dr Duško Radosavljević, koordinator Pokrajinskog odbora Zajedno u Vojvodini

Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem prihvatanjem ovakvog predloga i njegovom izjavom „da nije bilo potrebe za dijalogom sa opozicijom“ još jednom pokazuje svoje pravo lice – i to ono radikalsko, koje je najodgovornije za svu propast i uništavanje Vojvodine, koju živimo već više od 30 godina.

Go To Top
Skip to content