kontakt@zajedno-moramo.rs

Prof. dr Milan Bjelica – prvi nestranački kandidat na prvim predizborima

Danas je u prostorijama stranke Zajedno predstavljen prvi nestranački kandidat na prvim srpskim predizborima. Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović i kopredsednica prof. Biljana Stojković predstavili su javnosti i medijima prof. dr Milana Bjelicu, profesora na ETF-u i eksperta za telekomunikacije.

Obraćajući se medijima Bjelica je rekao da se čini da je Beograd prerastao svoju infrastrukturu i da njegovi resursi više nisu dovoljni da podrže aktuelni koncept grada.

,,Grad mora da se razvija i predlažem koncept pametnog grada (Smart city). Bavim se time profesionalno i smatram da je to velika šansa i za stručnjake i za privredu’’, naveo je Bjelica.

Profesor je naveo tri ključna segmenta za koje smatra da bi rešili gradske probleme.

,,Prvo je potrebno domaćinsko korišćenje raspoloživih resursa i moramo izvući maksimum iz toga. A dok to radimo, otvoriće se prostor za nove resurse. Zatim je potrebna održivost, to jest održivi razvoj, zelena agenda, obnovljivi izvori energije, bolja regulacija otpada, reciklaža, i rešenje kanalizacije. Treće, potrebna je potpuna transparentnost u radu i komunikacija sa građanima. Građani moraju imati svoj servis i stalni pristup dostupnim informacijama. U to spadaju i finansije, stanje gradske kase. Građani na dnevnom nivou treba da vide prihode i rashode, a time će neposredno odlučivati o raspolaganju gradskih resursa’’, rekao je profesor Bjelica predstavljajući svoja rešenja za grad.

Prof. dr Milan Bjelica drugi je kandidat na predizborima, a prvi nestranački. Prvi kandidat je Dejan Atanacković, koji je svoju kandidaturu objavio prošle nedelje.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content