kontakt@zajedno-moramo.rs

Privedeni funkcioneri stranke Zajedno koji su branili Šodroš u Novom Sadu

Predsednik i sekretar novosadskog odbora stranke Zajedno, Radivoje Jovović i Mladen Cvijetić, su danas privedeni u Novom Sadu na Šodrošu. Oni su među devetoro privedenih ljudi koji su zajedno sa drugim građanima i građankama pokušavali da spreče nelegalnu seču stabala koju omogućavaju jake policijske snage. Stranka Zajedno zahteva hitno puštanje svih privedenih aktivista i aktiviskinja.

Neposredno pre privođenja predsednik odbora stranke Zajedno u Novom Sadu Radivoje Jovović je izjavio da je uništavanje šume na Šodrošu protivno pravilniku Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i nasuprot zakonu pošto se odvija bez radnih naloga i bez dozvola.

„Ono što se sada dešava jeste da su aktivisti i aktivistkinje iz različitih organizacija i građani i građanke stali ispred kamiona koji je namenjen za odvoženje posečenih stabala dok policija izdvaja i privodi pojedine aktiviste. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže i pomognu da odbranimo našu životnu sredinu“, rekao je Jovović.

Kopredsednik stranke Zajedno, Aleksandar Jovanović Ćuta, je rekao da policajci moraju dobro da se zapitaju za koga rade.

„I na Šodrošu u Novom Sadu i na Savskom nasipu u Beogradu oni ovog trenutka od sopstvenog naroda brane nelegalne projekte SNS bratije koja uništava sve delove naše zemlje. Mi ćemo nastaviti da se borimo i branimo naše vode i šume što znači i naše živote bez obzira ko stoji na drugoj strani. Pozdravljam sve hrabre ljude koji vrše otpor nasilnicima kojima ništa nije sveto“, izjavio je Jovanović.

Stranka Zajedno će nastaviti da podržava borbe građana za očuvanje životne sredine. Uvek ćemo stajati sa onima koji se suprotstavljaju sumanutim i štetnim projektima naprednjačke vlasti u svim delovima Srbije. Zahtevamo da se svi privedeni hitno puste, a svi mogu računati na našu punu podršku.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content