kontakt@zajedno-moramo.rs

Novogodišnji presek prvih srpskih predizbora

Svega pet dana nakon početka prvih srpskih predizbora, 21. decembra javnosti se predstavio prvi kandidat – profesor u Firenci i pisac Dejan Atanacković.

Reč je o kandidatu koji je već odbornik stranke Zajedno i koalicije Moramo u Skupštini grada Beograda. Kadrove, dakle, već imamo i svi drugi koji budu učetvovali na predizborima, saglasni su da stanu na listu za sledeće izbore – te samim tim postaju naši akdrovi izabrani od građana. Članovi Zajedno, koji su već na funkcijama, ne libe se provere uverljivosti svojih programa pred biračima, baš na predizborima. Svi znamo ko su kadrovi SNS-a i akda bi oni jednom prošli proces predizbora, ne bi kamen na kamenu ostao od SNS-a.

S obzirom da uspešni predizbori predstavljaju ulazak građana, u punoj snazi, u politiku i kraj partokratije, 27. decembra medijima i javnosti predstavio se i prvi nestranački kandidat prof. dr Milan Bjelica sa beogradskog ETF-a. Profesor Bjelica se zalaže za koncept pametnog rada, domaćinsko korišćenje raspoloživih resursa, održivi razvoj i zelenu agendu, kao i potpunu transparentnost u radu beogradskih institucija.

Procesu se priključio Biro za društvena istraživanja (BIRODI) na čelu sa Zoranom Gavrilovićem i njihova uloga će biti nadzor, odnosno nadgledanje čitavog procesa u cilju njegovog unapređenja. Takođe, celim predizbornim procesom rukovodi Centralna predizborna komisija na čelu sa istaknutom pravnicom prof. Vesnom Rakić Vodinelić, kao nestračkom ličnošću.

Verujemo da otvorena utakmica različitih političkih ideja i dugo očekivanih novih lica može ići samo na korist naše prestonice, a sutradan i čitave Srbije.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content