kontakt@zajedno-moramo.rs

Nešić: SNS treba da plati rekonstrukciju Tržnice u Kragujevcu

Narodni poslanik iz stranke Zajedno i odbornik u Kragujevcu, Nikola Nešić, je u lokalnoj Skupštini govorio o novom zaduživanju grada zbog rekonstrukcije zgrade Tržnice koje je godinama zatvorena zbog obnove. Nešić smatra da završetak radova, zbog svojih nesposobnih kadrova, mora da finansira Srpska napredna stranka, a ne svi građani Kragujevca iz kredita.

„Tržnica u Kragujevcu je postala nacionalna tema, ali kao ogledalo nesposobnosti i to je poniženje za sve strukture koje su imale šansu da završe rekonstrukciju“, rekao je Nešić koji smatra i da je sramota za sve odbornike većine to što su godinama žmurili i ćutali dok im Aleksandar Vučić nije rekao da su nesposobni i naredio da dodatno zaduže grad.

Nešić smatra da je pitanje Tržnice pre svega politički problem i da SNS ne sme da se krije iza poskupljenja materijala i usluga potrebnih za izvođenje radova.

„Nedostatak vizije je politički problem kao i nepoznavanje struktura unutar firmi koje su pod ingerencijom grada. Poveravanje posla mladom projektantu, opterećenog ugovorom o privremeno povremenim poslova je pogrešna odluka, ali nije on kriv jer Urbanizam nema dovoljno iskustva za rad na ovakvim projektima. Drugi primer je i direkcija za planiranje i izgradnju – poveren je posao osobi koja navršava svoj radni vek, ali i pored dugog staža, nema dovoljno znanja za ovaj vid poslova. Ni on nije kriv, njemu je naređeno i zato su ove odluke političke“, konkretan je Nešić.

On podseća i da je odluka da se stavi hipoteka na kulturno istorijski objekat, bez da se pita Zavod za zaštitu spomenika – politička odluka.

„4,5 miliona evra koštaće nas rekontrukcija Tržnice! Taj novac je mogao da nam sačuva gradske Apoteke, koje SNS hoće da privatizuje, još par godina čak i u ovim uslovima. Osam puta su menjani ugovori sa podizvođačima, sedmi put se menja ukupan iznos radova za Tržnicu – to je pljačka građana Kragujevca koja je rezultat niza loših političkih odluka i nemara lokalnih vlasti“, izjavio je Nešić.

Narodni poslanik iz stranke Zajedno smatra da se mora naći način za očuvanje i revitalizaciju ovog objekta koji je jedan od najvrednijih simbola grada. „Međutim, građani Kragujevca ne treba da plaćaju zbog lošeg rada lokalnih vlasti koje su odgovorne za probleme – oni, a pre svega SNS treba iz svojih džepova da plate koliko je potrebno da se Tržnica vrati građanima Kragujevca“, zaključuje Nešić.

Go To Top
Skip to content