kontakt@zajedno-moramo.rs

Nešić: Pokušavamo da sve razlike stavimo po strani kako bi protesti uspeli

Narodni poslanik iz stranke Zajedno i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Nikola Nešić je za dnevni list Danas komentarisao tok organizovanja protesta u centru Šumadije i pritiske sa kojima se građani suočavaju.

„U Kragujevcu u protestima „Srbija protiv nasilja“ pored stranke Zajedno, SSP, PSG, DS i Narodne učestvuju i stranke Srce i POKS, ali redovno slušamo i građane i aktiviste o tome kako treba protest da se razvija, pitamo kroz razne ankete i grupe. Pokušavamo da sve razlike stavimo po strani kako bi protesti uspeli“, rekao je Nešić.

On je potvrdio i da pritisaka na građane svakako ima, ali podseća i da se upravo u Kragujevcu opozicija udružila na talasu oslobađanja građana od pritisaka i straha kao i da su tužilaštvu podneli njihova saznanja.

„Važno je da protesti opstanu i trudimo se se da svaki put bude druga ruta i da sama blokada bude kreativnija od one prethodne. Sada smo pozvali građane da donesu poruke ispred trga Radomira Putnika koji je devastiran od strane lokalne vlasti i na taj način proteste prilagođavamo i problemima naših sugrađana“, zaključio je Nešić.

Go To Top
Skip to content