kontakt@zajedno-moramo.rs

Nešić: “10 razloga zašto direktor Vodovoda MORA biti smenjen!”

Nikola Nešić, odbornik Skupštine grada Kragujevca i narodni poslanik, na današnjoj sednici zatražio je smenu direktora Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Nebojše Jakovljevića.

Razlozi su sledeći:
1) 12.02.2022. na VANREDNOJ sednici se izglasala odluka da ovo preduzeće uzme kredit od 1,7M evra! Na pitanja ne toj sednici da mi se taksativno navede zašto se kredit uzima NIKADA nisam dobio odgovor, odnosno dobio sam tada 3 “izgovora” kontradiktorna jedan drugome (od direktora Jakovljevića, pomoćnika gradonačelnika Momčilovića i odbornice SNS-a Škrbić);
2) Pre 6 meseci sam postavio pitanja gospodinu Jakovljeviću da mi dostavi bilo kakav plan vezan za projekat “Čista Srbija”. Tražio sam konkretne projekte I informacije ali do sada nisam dobio nijedan odgovor. Kako bi jedan građanin došao do odgovora kada ni poslanik ni lokalni odbronik ne može?!
Indirektan odgovor sam dobio sada u delu skupštinskog materijala gde piše da je u planu za 2021. godinu bilo 10 000 km za izgradnju i projektovanje a ostvaren je rezultat od 0km!
Kako može neko toliko da nema predstavu a da vodi javno preduzeće?
3) APSURD je da nisu lepo predviđene ni jubilarne nagrade, predviđena 1 a bilo ih je 5 ako me sećanje dobro služi?! Elementarno nepoznavanje ljudskog resursa.
4) Izgradnja kanalizacione mreže smanjena za 50% u 2021. Godini!
5) Deo odluka u JKP “Vodovod i kanalizacija” je preuzelo i Gradsko veće, cene se direktno donose na nivou veća, pa šta će nam onda direktor tamo?!
6) Ako pogledate današnji material za sednicu, nečitno je skeniran, ne vidi se ni u digitalnom I u štampanom materijalu, NIKO od obrornika se nije javio da može da vidi šta piše. Nova taktika direktora da svi veruju šta kaže a ne možemo sami da se uverimo u material.
7) 04.08. vodi zaposlene za Novi Sad, ljudi iskreno priznaju da moraju da idu i SNS vređa hrabre novinare I naziva ih da citiram “Lokalni novinarčićima koji fingiraju ankete”. I u ovome je čak učestvovao gospodin Jakovljević!
8) Sada se iskazuje gubitak I traži pokriće od 1,8M evra! PROCEDURALNO NA TELEFONSKOJ SEDNICI!
9) Ima najveću platu od svih direktora preduzeća, veću i od gradonačenika, ukupno 140 000 dinara mesečno.
10) NEMA NIJEDAN KONKRETAN PLAN ZA OPORAVAK PREDUZEĆA!

Zašto je gospodin Jakovljević još uvek direktor?
Nažalost ne mogu očekivati smenu sve dok ne istekne mandat jer ova vlast nije bila u stanju da smeni ni direktorku Stambenog zbog katastrofalne odluke gde je oštetitila i grad i građane, ni članove gradskog veća koja su krivi za plaćane penala za nerealizivane kredite od preko 200 000e na teretu grada, ni direktore JKP “Šumadija” zbog urušavanja tržnice… Čeka se da se isteknu mandati!

Poruka gradskog odbora Zajedno je jasna – MORA ODLUČNIJE DA SE VODI OVAJ GRAD!

Izvor: Nova snaga

Go To Top
Skip to content