kontakt@zajedno-moramo.rs

Naprednjačka vlast uništila je i ljude koji nas hrane

Umesto da ih štite i podrže, iskazujući im zahvalnost za posao koji rade, poljoprivrednike, časne, poštene i vredne ljude, naprednjačka vlast dovela na rub egzistencije svojim bezobrazlukom, nemarom, bahatošću i nestručnošću.

Od početka godine predlagali smo mere i rešenja kako da Srbija proizvodi više hrane, a da poljoprivrednici žive dostojanstveno od svog poštenog rada.

Po ko zna koji put ponavljamo, poljoprivrednici moraju dobiti subvencije od 200 evra po hektaru, za početak. Akcize i na gorivo za poljoprivrednike moraju biti ukinute, a cene đubriva moraju se regulisati kako bi poljoprivrednici mogli da ih kupe po znatno jeftinijim cenama.

Obezbediti agronome i veterinare u svakom selu, uz čiju bi pomoć i savete poljoprivrednici višestruko povećali svoje prinose i proizvodnju.

Svako gazdinstvo mora imati struju, a njive mogućnost da se navodnjavaju.

Umesto kamenoloma, rudnika koji rade van svakih ekoloških propisa, naša zemlja mora imati regione zdrave hrane. U vreme kada cene namirnica vrtoglavo rastu, a širom sveta vlada nestašica, Srbija ima priliku da postane sila u proizvodnji hrane.

Pružamo svu podršku poljoprivrednicima koji su danas izašli na ulice, kako bi se borili za svoja elementarna prava – da pristojno žive od svog mukotrpnog rada, kojim hrane naše građane.

Da je država imala sluha, danas ne bismo došli do ovakve situacije.

Uložićemo sve napore da seljak ponovo postane gazda, a da Srbija postane primer kako se razvija poljoprivreda i proizvodnja zdrave hrane.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content