kontakt@zajedno-moramo.rs

Najoštrije osuđujemo pretnje upućene Radi Trajković i pozivamo nadležne da hitno reaguju

Stranka Zajedno poziva nadležne organe da reaguju povodom nedvosmislenog plasiranja javnih pretnji Vojislava Šešelja gospođi Radi Trajković, kao i da utvrde njegova saznanja o namerama određenih grupa, a koje se tiču ugroženosti bezbednosti i života gospođe Trajković.

Podsećamo da je Vojislav Šešelj sličnom retorikom najavljivao i ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Od ubistva Olivera Ivanovića, odnosno od trenutka kada je ukazala na povezanost Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića sa Ivanovićevim ubistvom, gospođa Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM, žrtva je permanentnog progona putem režimskih tabloida, kao i šikaniranja sprovođenih od strane državnih institucija i drzavnih zvaničnika, uključujući i predsednika Republike.

Poznato je da je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj oduvek iznosio javno ono najprljavije što su režimi za koje je radio radili iza kulisa. Utoliko su nedvosmisleno izrečene pretnje gospođi Trajković od strane nekadašnjeg ideologa etničkog čišćenja više zastrašujuće i sramne.

Stranka Zajedno poziva i javnost u Srbiji da se suprotstavi kriminalizaciji države, da zaštiti svoje građane od progona. Retorika u vidu pretnji, uvreda i omalovažavanja, koja se sve češće čuje u javnom prostoru od Šešelja i njemu sličnih govori o nepostojanju bilo kakvih moralnih granica i normi. Između ostalog, i zbog ovakvih stvari iz Srbije svake godine odlazi sve veći broj ljudi. Upravo čekamo rezultate popisa, da vidimo da li nas je manje 650.000 ili 850.000 manje nego pre 11 godina.

Država je dužna da obezbedi sigurnost, nezavisno sudstvo i sistem koji funkcioniše radi boljeg života svih građana Srbije, inače će nas za deset godina, zbog ovakvog stanja i urušavanja svih institucija, biti za milion i po manje.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content