kontakt@zajedno-moramo.rs

Milošević sa protesta u Gornjem Milanovcu: Svi vide i osećaju vrtoglavu inflaciju i korupciju ugrđenu u svakom kilometru napravljenog puta

Kristina Milošević kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi “Srbija protiv nasilja” ispred stranke Zajedno održala je govor na poslednjem protestu u svom Gornjem Milanovcu. Pročitajte šta je rekla okupljenima.

Veoma sam ponosna na moj Milanovac. Već 22 nedelje za redom, vi ste tu, na protestu „Gornji Milanovac“ protiv nasilja i predstavljate bunt protiv ovog sistema, ljude koji su rekli da je dosta više.

Bila sam na skoro svim protestima u Beogradu i ovde u Milanovcu, jer sam tu delila tugu i potrebu za promenom sa ljudima koji su jasno prisustvom objasnili da se Srbija mora promeniti. Tišina koja je vladala na protestima u maju govorila je više od bilo koje reči. Deca su nam stradala. Zadojena mržnjom i nasiljem sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, gledajući kako je nastavnik ponižen od strane države a nečiji kum nagrađen delom države, gledajući nepravdu na svakom stepeniku svog odrastanja. A mi smo ćutali i puštali da se to stanje širi.

Toliko se proširilo da smo izgubili 20 mladih ljudi. U našoj zemlji niko se više ne oseća bezbednim i to je razlog zašto su ljudi na ulicama već šest meseci. Jedina promena koju je ova vlast napravila je da je raspisala izbore. I nadamo se da su građani spremni da se na izborima izbore za Srbiju protiv nasilja.

Svi vide i osećaju vrtoglavu inflaciju, korupciju ugrđenu u svakom kilometru napravljenog puta, partijsko zapošljavanje koje tera opštine i preduzeća da na četiri stola u kancelariji imaju bar šest stolica, jer zaposlenima je dovoljan samo telefon odakle će da najstraašnije pljuju neistomišljenike. Svi to znate sigurno i bolje od mene.

Čast se mora vratiti u politiku. U prošlu subotu je bio poslednji protest u Beogradu, gde se sem voditelja, niko nije obratio, niko nije časno zatvorio proteste, jer su raspisani izbori. Časno je ispoštovati razlog početka ovih protesta.

Sledećih mesec dana ide predizborna politička kampanja. Od sinoć sam i zvanično kandidat za poslanicu na listi „Srbija protiv nasilja“. A nije ljudski a ni časno da osim svojim pojavljivanjem učestvujem u daljoj organizaciji protesta jer su oni pokrenuti zbog ogromne tragedije koja se desila i tuge koju svi delimo. Svim srcem želim ispunjenje zahteva i smenu ove pogubne vlasti i uz svu empatiju koju osećam moram istupiti jer ne smeju tragedije da budu u svrsi kampanje. Želim da uputim ogromnu podršku za sve ove divne ljude koji će nastaviti da organizuju ovaj protest i takođe sve vas koji dolazite, ali takođe i za ljude koji su kod kuće koji su u strahu da se pojave. Časno je da nakon šest meseci od tragedije, održimo minut ćutanja za našu nastradalu decu.

Go To Top
Skip to content