kontakt@zajedno-moramo.rs

Milošević: Građani Gornjeg Milanovca su raspoloženi i spremni da promene ovu sadašnjost

U Gornjem Milanovcu će u petak od 20 časova biti organizovan sedmi po redu protest „Srbija protiv nasilja“, a ovog puta okupljenima će se obratiti student Pavle Cicvarić koji je bio jedna od glavnih meta vlasti u prethodnom periodu. Kristina Milošević, predsednica lokalnog odbora stranke Zajedno veruje da su ovi protesti probudili građane iz beznađa.

„Građani su ustali, raspoloženi i spremni da promene ovu sadašnjost. I ma koliko se svi upinjali da objasne kako su vrućine, odmori, superćelijske oluje i šta sve ne nabrajaju, ne bi li ugasili protest, građani su na ulicama“, kaže Milošević.

Ona dodaje da su protesti probudili građane iz beznađa koje su svakodnevne afere ove vlasti izazvale. „I sada nema nazad“, kaže Milošević koja veruje da to ne misle samo političari već i građani koji su pronašli vrednost za koju se bore i zbog čega su i izašli na ulice. „Ta vrednost oko koje smo se okupili je povratak normalnog života“.

„Ugrožen nam je normalan, pristojan život. Ne može i neće više niko da trpi nasilje u medijima, ogavnosti u ponašanju ljudi na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, silnim stručnjacima koji nam objašnjavaju da je nenormalno normalno, dok voditeljka pokazuje donji veš. Neće niko više da sluša kako nam vređaju razum i inteligenciju“, rekla je Milošević.

Ona kaže da su građani Gornjeg Milanovca na ulicama svakog petka i da poručuju da ne odustaju: „I niko neće odustati sve dok se zahtevi ne ispune. I sve dok ovoj vlasti, ovom režimu ne vidimo leđa“, veruje Milošević.

Ona se osvrnula i na poziciju SNS-a u tom gradu iz koga su kako kaže na kontramiting 26. maja za Beograd otišli poluprazni autobusi, jer su mnogi koji su bili pozvani, odbili da daju podršku tom velikom skupu Aleksandra Vučića.

„Svi znaju ko su botovi u Gornjem Milanovcu, našli su im imena, slike, profile na društvenim mrežama i glasno o tome govore. Počelo je da se sve glasnije priča o proneverenom budžetskom novcu i o načinu rada javnih ustanova i preduzeća u Gornjem Milanovcu. Šaputali su do skoro, a sada sve glasnije. I sve će isplivati“, rekla je Milošević.

„Krenulo je da curi sa svih strana i koliko god se vlast trudila da pokaže kako ih ne dotiču protesti, kad sednu u četiri zida, jasno im je da ta vlast klizi iz njihovih ruku. Ne mogu više da obmanjuju, da se ponašaju tako silno i bahato. Sramota se ponovo vraća u javni život, jer su pristojni građani pokazali kako se uspravno i dostojanstveno brani Srbija. I mnogi funkcioneri će biti crvenih obraza od sramote zbog svega što su izgovorili vređajući druge. Zbog svega što su radili, sramotno ili krivično, odgovaraće, itekako“, dodaje ona.

Predsednica opštinskog odbora stranke Zajedno veruje da samo zajedno, sa građanima možemo od Srbije napraviti bolje mesto za život. „I na dobrom smo putu da to i ostvarimo!“, zaključila je Milošević.

Go To Top
Skip to content