kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Šapić dizajnira nove uniforme dok će se Beograđani zimus smrzavati

Ko se danas seća da je Grad Beograd, 2021. poručio i platio nove uniforme komunalne policije u vrednosti od 157 miliona dinara, ili oko 2400 eura za samo jednu uniformu. Ova nečuvena pljačka javnog novca od stane SNS-a i bivšeg vd gradonačelnika Vesića se desila pre samo godinu dana, a sada, novi gradnočelnik, u istom maniru planira zamenu uniformi svih komunalnih službi.

Tadašnja nabavka uniformi pravdala se promenom imena komunalna policija u komunalna milicija. Sada se sprema nova promena imena gde će sve službe postati nekakvi Beli. Sprema se promena uniformi za sve gradske službe: zelenilo, čistoću, Beograd put, izvođače radova, podizvođače…

Šapić se ne razlikuje od Vesića, ma koliko se trudio da nas uveri u ovaj lažni sukob, jer nastavlja da vodi grad u istom stilu kao i prethodnik. Predlažu se skupe kozmetičke promene koje su tu samo da isisavaju novac građana iz javnog budžeta, dok nijedan konkretan plan za rešavanje gorućih pitanja Beograđana nije predložio. Takođe, nakon svih skandaloznih nabavki i sumnji na korupciju, isti ljudi i dalje sede u sekretarijatu za investicije i planiraju ove i slične nepotrebne nabavke – što znači ključni igrači za ispumpavanje novca su još tu, šeme su iste, a Beograd će nastaviti da čerupaju i uništavaju po istom principu.

I dok se Šapić bavi uniformama i osmišljava nov izgled i naziv službi koje su u raspadu, Beograđani, koji čitave godine plaćaju grejanje zimus će se smrzavati uz radijatore “zagrejane” na 18 stepeni celzijusa – po informaciji koju smo dobili u Beogradskim toplanama.

Toliko o prioritetima i motivima novog gradonačelnika Beograda.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content