kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Šapić divlje gradi, a tako i upravlja gradom

Đorđe Miketić, poslanik, koji je izabran za kandidata za gradonačelnika na budućim beogradskim izborima, kaže da je osnovni problem u ovakvim odlukama to što su urađene bez prethodne analize i jasnog plana.

“Šapić divlje gradi pa tako i upravlja gradom. Osnovni problem u ovim odlukama je to što su urađene bez ikakvog plana, analize i studije izvodljivosti. Niko ne zna šta će biti posledice ovih odluka jer su one nepromišljene i hirovite. Beograd ima stručnjake i institucije koje su ovo mogle lepo pripremiti, ali očito Šapića ne zanima mišljenje ljudi od struke niti poštovanje procedura. Kako je prošao na nasipu, tako će proći i sa svim odlukama koje donosi sam, u kabinetu sa drugim siledžijama”, kaže Miketić.

Osvrćući se na ideju da komunalna milicija kontroliše naplatu karata on ističe da to „možda i nije loše jer ta SNS družina u uniformama od 3.500 evra, do sada retko šta je radila u interesu grada i građana“.

Miketić ističe i da Šapić, kao pomoćnik gradonačelnika a potom i predsednik opštine Novi Beograd, nikada ništa nije rekao o katastrofalnom učinku Bus Plusa.

“Pre dve godine kada je ponovo potpisan ugovor na sumanutih 13 godina, ćutao je. Prosečno 150 miliona evra godišnje Beograđani pokrivaju gubitak GSP-a iz budžeta grada. Ovo je pljačka”, kaže narodni poslanik.

On podseća na predlog koji je njegova organizacija ranije iznela da sistem naplate bude u okviru GSP-a, a ne da bude dat privatnom licu, kao i da je potrebno dati stimulaciju poslodavcima da se naknada za prevoz direktno uplaćuje u fond saobraćajnog preduzeća, čime bi se naplata sa sadašnji 20 podigla na 60 odsto, i postigla ušteda do 100 miliona evra.

Na taj način, kako dodaje, studenti, školarci i penzioneri bi imali besplatan prevoz, a frekventnost i kvalitet prevoza bi se umnogome podigli.

Izvor: Danas

Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Go To Top
Skip to content