kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić odjavio nepoznatu osobu sa svoje adrese i dao uputstva

U Beogradu, 7. novembra 2023. godine, narodni poslanik stranke Zajedno, Đorđe Miketić odjavio je sa svoje adrese nepoznatu osobu.

Miketiću je stigla pošta u ime nepoznate osobe koja je, prema evidenciji, bila prijavljena kao stanar na njegovoj adresi iako takvu osobu ne poznaje. Iz tog razloga odlučio je da se pozabavi ovom situacijom i da obezbedi svoju adresu od daljih nepravilnosti.

Važeća procedura za odjavljivanje „slepih stanara“ je veoma komplikovana ali postoji i kraći put. Standardna procedura je da vlasnik nekretnine prvo treba da poseti Upravu za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova, koja se nalazi na adresi u Ljermontovoj (sa privremenim sedištem u Omladinskih brigada 1). Tamo, uz dokaz o vlasništvu nad nekretninom, podnosi zahtev za informacije o spisku stanara prijavljenih na toj adresi.

Međutim, tek nakon što se uplati odgovarajuća naknada i prođe mesec dana čekanja, vlasnik stana ima mogućnost da odjavi „slepe stanare“ sa njegove adrese prebivališta što će biti kasno za predstojeće najavljene izbore 17. decembra.

Lakši i brži put je da vlasnik stana u lokalnoj policijskoj upravi podnese zahtev za odjavom svih prijavljenih lica sa svoje adrese, osim onih koji su tu zaista i prijavljeni. Tako će skratiti proceduru za mesece dana i onemogućiti da ti “slepi stanari” učestvuju na izborima na toj adresi. Takođe je neophodno da vlasnik ponese dokaz o vlasništvu nad nekretninom kao i uplati 330 dinara na ime republičke takse i ponese odštampanu ličnu kartu.

Go To Top
Skip to content