kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Kriminalci bi da instaliraju samo svoje splavove na Savi

Freestyler je potopljen tokom novogodišnje noći jer su se oko “obezbeđivanja” splava sukobila dva kriminalna klana. U pitanju je ogroman novac, koje ove “firme za obezbeđenje” tako što kontrolišu distribuciju psihogenih supstanci u određenom klubu. Upravo zbog toga nema pomaka u istrazi, niti je najavljeno da će se ovaj oštećen i potonuli splav pomerati sa ove pozicije. Freestyler je potopljen od strane ekipe koja je od 1. januara izgubila dalje “obezbeđivanje” splavom i trebalo da ovaj plen prepusti drugoj ekipi.

Trenutno dešavanje na savskom nasipu je upravo posledica činjenice da tajkuni i kriminalci žele obalu samo za sebe. Planiraju da ukinu sve “manje” splavove a da ostanu samo njihove trospratnice koji će imati “legalan” priključak na struju i vodu. “Legalan” jer vidimo da se i samo postavljanje ovih instalacija radi protv zakona.

Građani i aktivisti podržavaju uklanjanje nebezbednih i nelegalnih splavova, pogotovo onih čiji divlji priključci su probušili nasip ili su nelegalno priključeni na reni bunare.

Međutim, ako beogradska uprava želi da reši problem nelegalnih splavova i nelegalnih priključaka moraju to uraditi po zakonu i zajedno sa građanima a ne da ovo postane još jedna otimačina naših obala i javnog prostora.

Stranka Zajedno ima predlog i predložićemo ih gradskoj upravi. Tražimo stroge propise za bezbednost splavova i kontrolu buke, maksimalne komercijalne površine 450m2, bez drugog sprata, da se uzme u obzir anketa koju je uradio Savski nasip po kome ne treba više od 5 splavova po kilometru obale i naravno nezavsna komisija koja će izabrati i dodeliti lokacije uzimajući u obzir raznovrsnost ugostiteljske/kulturne ponude i naravno poreklo novca vlasnika.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top