kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Hitna inspekcija u Narodni front

Da li je zaista bio fiziološki rastvor u špricevima?!

Pre svega, moramo podsetiti da je ovaj opasan slučaj pogrešno vakcinisanih beba, samo jedan u dugačkom nizu skandala koji potersaju ginekološko-akušersku bolnicu Narodni front.

Dr Miković je na početku pandemije korona virusom bio optužen da je zabranio osoblju da nosi zaštitne maske i rukavice, što je za posledicu imao neverovatan broj zaraženih u ovoj ustanovi – oko 150 lekara, sestara i pratećeg osoblja. Nekolicina njih je najavila i tužbu protiv njega.

Javnost mora da zna kako se desilo da tokom nekoliko meseci 600 beba prime pogrešnu tečnost u injekciji. U bolnici postoje striktni protokoli i mora se saznati tačno šta se dogodilo! Nema nedodirljivih.

Takođe, ko je i kako utvrdio da je u pitanju fiziološki rastvor, a ne neka druga supstanca? Kako to da verujemo, ako nije bilo inspekcije niti utvrđivanja posledica na ugroženim bebama. Janost mora dobiti odgovore na ova pitanja.

Pozdravljam odluku dr Grujučić da kao prvu stvar sa mesta ministarke objavi ovu užasnu grešku, međutim, to nije dovoljno. Jer upravo da bi se izbegla medijska satanzacija bilo koga od osoblja ili lekara, i da bi se konačno uveo red u naše politički destruisano zdravstvo – ovu stvar moramo sprovesti do kraja. Bez medijskog spinovanja i poluinformacija. Samo činjenice na sto.

Iako je dr Miković odličan stručnjak u svojoj oblasti, političko kadriranje i upravljanje našim bolnicama mora prestati. Preko dugogodišnjeg V.D. statusa koji ima sigurno je trpeo velike političke pritiske. Mnogi odlični lekari i stručnjaci su otišli iz Narodnog fronta, a setimo se i primera otpuštanja načelnice porodilišta prof. dr Snežane Rakić, navodno zbog kršenja epidemijskih mera, a u stvari zbog njene prodrške protestima 1 od 5 miliona. Jer ako je ona otpuštena zbog nekakvog propusta zbog izlaska iz karantina, kako to da sam dr Miković nije otpušten zbog naredbe da se ne nose maske i neverovatne brojke zaraženog osoblja, a o tome su svedočile mnoge sestre koje zavšile na respiraotorima – čime su u opasnost dovedeni ne samo porodilje i najmlađi pacijenti, već i osoblje i njihove porodice.

Gospodo, stanje u zdravstvu, nakon Zorana Ločara je alarmantno. Stopa smrtnosti u Srbiji je najviša u poslednjih 75 godina. Od drugog svetskog rata nismo imali veću stopu mortaliteta i to su zvanični podaci. Hitno nama treba ozbiljna i nezavisna analiza stanja i promena kadrovske politike koja će davati prednost stručnosti, poštovanju propisa i protokola, a ne političkoj podobonosti. Ukoliko se nova ministarka opredeli za takvu politiku, imaće našu podršku.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content