kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Beogradski izbori sigurno ove godine, vlast nema legitimitet

Beogradski izbori će sigurno biti održani ove godine, a sadašnja gradska vlast nema legitimitet, nego su kupili par odbornika, izjavio je poslanik stranke Zajedno, Đorđe Miketić.

“Ono što je predstojeći korak je da hitno tražimo beogradske izbore, odvojene od ostalih izbora”, rekao je Miketić u emisiji Dan uživo na N1.

Miketić, koji je pobednik na predizborima za kandidata stranke Zajedno za gradonačelnika Beograda, kaže da će ta partija ponuditi svim partnerima sa kojima dobvro sarađuje u gradskom i republičkom parlamentu da putem predizbora naprave listu proevropske opozicije za gradske izbore.

Upitan da prokomentariše izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o Romima, kazao je da je bio zgrožen i da se radi o rasističkoj izjavi.

Šapić je u subotu izjavio da integracija Roma nije moguća ukoliko oni sami to ne žele, a oni to odbijaju i “na taj način ugrožavaju i svoj i život svojih komšija i sugrađana”.

Izjava je naišla na osude, ali on je negirao da je time bilo koga diskriminisao.

Miketić je ocenio da su sve manjine ugrožene a da vlast u Beogradu i Srbiji ne zna kako da im pomogne.

Problem Roma je sistemski i mora se rešavati na nivou Republike, ali to je takođe pitanje i za lokalnu vlast, rekao je Miketić.

Na pitanje o problemu gradskog prevoza, kazao je da trasa beogradskog voza treba da se produži do Pančeva, Pazove, Mladenovca i Lazarevca.

Kazao je da poslodavci treba da “markicu” za zaposlene direktno uplaćuju u fond za javni prevoz.

Miketić je rekao da je moguće da se za godinu dana “kolaps” u saobraćaju u glavnom gradu smanji za 25 odsto.

“Problem gradskog prevoza je danas hitan”, zaključio je Miketić.

Izvor: N1

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content