kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Aca Bosanac nije siguran u kupovinu Geneksa, pokušava da odloži uplatu i povrati novac

Danas ističe zakonski rok da preduzeće „Eureka bar“ Aleksandra Kajmakovića u kriminalnim krugovima poznat kao Aca Bosanac, uplati celokupan iznos od 2,4 milijarde dinara čime bi postanao zakonski vlasnik poslovne zgrade Geneks kule.

„Na osnovu dokumenata između poverilaca stečajnog postupka nekadašnjeg General eksporta (GENEX-a) koje je bilo vlasnik Zapadne kapije Beograda, dobio sam informacije da pobednik licitacije „Eureka bar“ čiji je vlasnik Kajmaković, traži da se rok za uplatu celokupnog novca produži na neodređeno vreme i to samo par dana nakon što je potpisan kupoprodajni ugovor“, izjavio je narodni poslanik Đorđe Miketić iz stranke Zajedno.

Ukoliko „Eureka bar“ ne uplati novac tokom današnjeg dana, 4. aprila, biće im oduzet depozit od oko 7 miliona evra tj 835 miliona dinara.

„Oni su predložili odlaganje roka za uplatu a kroz aneks ugovora čak i povraćaj uplaćenog depozita – što je protivno zakonu“, upozorava Miketić.

Danas tokom dana će se održati Odbor poverilaca koji treba da se izjasne o predlogu kupca da se produži rok za uplatu, a Agencija za licenciranje stečajnih upravnika nije dala saglasnost da se produži rok Kajmakoviću i da za to ne postoji zakonski osnov. S obzirom na to da danas ističe pomenuti rok, članovi Odbora poverilaca u „Generaleksportu“, preduzeću koje je vlasnik Geneks kule, imaju malo vremena da se izjasne o zahtevu kupca.

„Očigledno je da su se tokom licitacije sukobile dve tajkunske struje oko kupovine Genks kule ali da je sada pobednik shvatio da se precenio i da pokušava da nađe izlaz iz ove kupovine“, rekao je Miketić.

Ponavaljamo naš apel da država poništi ovu kriminalnu licitaciju, da utvrdi poreklo novca Kajmakovića i da po pravu preče kupovine, direkcija za imovinu Srbije otkupi ovaj biser arhitekture i prenameni ga u studentski dom, naučno-tehnološki hab ili neku sličnu funkciju od javnog interesa.

Go To Top
Skip to content