kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Mali, Vesić i Šapić spremaju novu pljačku Beograda

Trenutno se u Beogradu dešava pripremanje terena za novu megalomansku pljačku. Koruptivni režim u Beogradu oseća da mu se bliži kraj i zato žure u što bržu rasprodaju svega što još nisu prodali i oteli.

Planirano je rušenje Beogradskog Sajma zarad širenja Beograda na vodi i preseljenje sajma na surčinsku livadu pod parolom “Nacionalnog stadiona i EXPO 2027”.

Javnost verovatno ne zna, ali Beogradskom Sajmu je već otet deo parkinga i predat Beogradu na vodi. Sa druge strane, građani će platiti i izgradnju tog novog, ali javno-privatnog Sajma i nekakvog nepotrebnog nacionalnog stadiona u Surčinu, koji je samo fasada čitave ove pljačke. U budžetu je već predviđeno da za taj Surčinski projekat građani izdvoje milijardu evra. Znači, kao i za Beograd na vodi, opet će građani platiti infrastrukturu za projekat koji će vladajućoj mafiji uliti milijarde u džepove.

Projekat Beograda na vodi, koji je poput kancera proždro središte Beograda, sada takav projekt metastazira na Beogradski sajam.

Beograd na vodi je trajno uništio Beograd. Ne samo da je otet najlepši deo obale koji Beograd ima, već je projekat urađen bez plana, izazvao saobraćajni kolaps,, kanalizacija se pušta direktno u reku, građanima se duguje preko 100 miliona evra dok privatnik stanove prodaje i profit stavlja u džep. A sada se širi.

Pod plaštom nekakvog Nacionalnog stadiona, bez ikakve studije isplativosti opredeljuje se preko 900 miliona evra, samo za infrastrukuru nečega što već postoji! Postoji i sajam i stadion – izjavio je Miketić

Ono što u Surčinu ne postoji je srednja škola. Znači milijarda evra za livadu u Surčinu, dok Surčinci nemaju Srednju školu a tinejdžeri putuju po sat vremena do najbliže škole!

Poslanički klub Zajedno – Moramo je podneo zahtev skupštini za Anketnim odborom koji treba da utvrdi opravdanost ovakvog projekta na koji bi došli ministar Mali, ministar Vesić i gradonačelnik Šapić. Taj trijumvirat mora objasniti pred poslanicima ovaj štetni projakat, a mi ćemo uraditi sve da ovu novu megalomansku pljačku Beograda sprečimo – izjavio je narodni poslanik Đorđe Miketić iz Zajedno.

Fiskalni savet se oglasio o ovom projektu i rekao da se mora dodatno objasniti zašto su ovolika sredstva opredeljena i da li je to prioritet.

Kakvi su prioriteti ove vlasti i kakvo je planiranje Grada. Srbija nestaje, struju uvozimo, poljoprivreda je u katastrofi, energetski smo zavisni, lekari i mladi stručnjaci odlaze, prosvetari su u očaju, a Srbija planira nepotreban projekat koji će plaćati naša deca. Gde je subvencija za poljoprivrednike, gde su industrijski parkovi,  gde su prečišćači voda. Stadion ne može razviti našu privredu! To može samo razvijena industrija i poljoprivreda – izjavio je Nebojša Zelenović, kopredsednik Zajedno i šef poslaničkog kluba Zajedno-Moramo.

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top