kontakt@zajedno-moramo.rs

Kleut: Članovi SNS-a nemaju ekskluzivno pravo da se bave poljoprivredom

Povodom napada u više pro režimskih medija i targetiranja kao „lažnog poljoprivrednika“, Dragan Kleut, poverenik stranke Zajedno za Zrenjanin kaže: „Poljoprivredom se bavim od rođenja a moja porodica generacijski više od 100 godina, i time se ponosim!“.

„Potpuno je tačno da sam politički aktivan i da sam poverenik stranke Zajedno što nikad nisam ni krio od poljoprivrednika i javnosti. Ujedno sam i predsednik upravnog odbora Saveza udruženja poljoprivrednika Banata od njegovog osnivanja, tačnije od 2008 godine“, pojašnjava Kleut.

Stranka Zajedno se zalaže za povećanje subvencija po hektaru u iznosu od 300 evra, regulisanju tržišta poljoprivrednih proizvoda, pravljenje relevantne berze i sprečavanje pljačke seljaka. „I to je ono za šta se zalažem i zbog čega učestvujem u politici“, rekao je Kleut.

On dodaje da predsednik države i članovi SNS-a nikad nisu imali nameru da pomognu poljoprivrednike nego da ih unište i nikad ne bi doneli mere kojima se hvale da se poljoprivrednici nisu organizovali na teritoriji cele Srbije i blokirali puteve. Tek su tada pristali da prihvate neka rešenja koja su tražila udruženja poljoprivrednika.

„I za to smo se borili. Imali smo batinaše u crnim majcama organizovane u Pančevu koji su bili spremni da tuku poljoprivrednike da bi prošao putujući cirkuski karavan SNS-a u vidu autobusa za miting koji se održao u centru ovog grada“, rekao je Kleut.

On pojašnjava i da u Upravnom odboru Saveza udruženja poljoprivrednika Banata ima članova i simpatizera svih političkih stranaka i da to nije nikakav problem za demokratske političke opcije koje deluju u interesu poljoprivrede Srbije. U Savezu učestvuju i članovi vladajuće stranke koji se zajedno sa drugima bore za zajednički interes poljoprivrede. „Taj stepen demokratije i političke svesti u interesu građana i Republike će verovatno biti nedostižan ikada za SNS, pošto oni ne smeju ni mene da napadnu a da ne pomenu Aleksandra Vučića“, rekao je Kleut.

„Eksluzivno pravo da se bave poljoprivredom nemaju samo članovi SNS-a niti samo oni imaju pravo da zastupaju građane Srbije. Problem sa političkim aktivizmom i borbom za bolji položaj poljoprivrednika imaju samo oni koji bi hteli da sprovode jednoumlje i diktaturu ne birajući stedstva da opstanu na vlasti“, zaključio je Kleut.

Go To Top
Skip to content