kontakt@zajedno-moramo.rs

Izražavamo duboko saučešće porodicama i prijateljima poginulih u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“

Stranka Zajedno izražava najdublje saučešće porodicama i prijateljima poginule dece i radnika Dragana Vlahovića i saosećanje sa istraumiranom decom, roditeljima i osobljem osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Iskazujemo veliku brigu zbog uzroka koji su doveli do ove tragedije.

Užas kojem danas svedočimo na najtužniji način pokazuje sistemske ruševine u kojima je celokupno stanovništvo Srbije prisiljeno da živi.

Potrebno je revidirati politike o brizi i zaštiti porodica, dece i žena, uložiti mnogo više napora u edukaciju o problemima nasilja u svim društvenim grupama i omogućiti zaštitu i materijalnu i psihološku pomoć žrtvama nasilja. Mora prestati stanje u kojem su važeći propisi fasada čija primena ne obezbeđuje sigurnost najugroženijim i najranjivijim članovima društva. Trenutak je da se kao društvo zapitamo šta da radimo da se ovakvo zlo ne bi ponavljalo.

Ono što je sigurno ova tragedija nam na najužasniji način demonstrira potrebu za kontrolom i zabranom posedovanja naoružanja i držanja oružja u prostorima gde se nalaze deca. Dužni smo da obezbedimo sigurnost naše dece i to ne sme biti upitno.

I pre ovog tragičnog događaja je Srbija imala poražavajuće statistike broja dece i žena stradalih u nasilju, sada je više nego jasno da se neke stvari sistemski moraju menjati.

Go To Top
Skip to content