kontakt@zajedno-moramo.rs

Dejan Atanacković – prvi kandidat na prvim predizborima

Danas je u prostorijama stranke Zajedno predstavljen prvi kandidat na prvim predizborima u srpskoj političkoj istoriji.
Prvi kandidat jeste Dejan Atanacković, pisac, vizuelni umetnik i odbornik u Skupštini Grada Beograda.

Obraćajući se medijima Atanacković je rekao da je razlog njegove kandidature samo jedan, a to je da Beograf koji znamo i u kojem smo odrasli nestaje pred našim očima.

,,Ovoj vlasti moguće je suprotstaviti se samo velikim i masovnim angažovanjem gradjana. Učešćem na predizborima želim da to angažovanje podržim i istaknem”, rekao je Atanacković.

Dodao je i da ne doživljava ove predizbore jao stvar jedne stranke, već kao instrument za što šire uključivanje gradjana u aktivno donošenje odluka o budućnosti grada.

,,Kandidujem se, dakle, da bih dao svoju podršku ovom procesu i da bih pozvao druge da se kandiduju, da bih sugrađanima poslao poruku da ovi izbori neće imati gubitnike i pobednike, već da ovde i sada radimo na stvaranju jednog tima za odbranu Beograda”, naveo je Dejan Atanacković.

Dodao je i da je Beograd ugrožen i napadnut sa svih strana, da se otimaju kulturna dobra, parkovi, vodoizvoriste, napadnut je Kalemegdan, Kosutnjak, Stari savski most, sprema se napad na Sajam i da se bespravno otimaju ogromni javni prostori i sećanja na kojima niču privatni gradovi.

Pozvao je sve da učestvuju na predizborima.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content