kontakt@zajedno-moramo.rs

Baković Jadžić: Firme povezane sa Karićem će profitirati od mogućnosti konverzije zemljišta bez naknade

Odbornik u Skupštini grada Beograda iz grupe „Za dobar grad – Moramo“, portparol Političke platforme Solidarnost i član stranke Zajedno, Miloš Baković Jadžić, podseća da je jedan od, pomalo zaboravljenih, dobitnika u priči oko Zakona o planiranju i izgradnji i Bogoljub Karić koji će u vlasništvo dobiti ekskluzivno zemljište na Novom Beogradu.

„Aleksandar Vučić je potvrdio da je najveći anti-narodni vođa i glavni zaštitnik interesa kapitala“, rekao je Baković Jadžić osvrćući se na kriminalne zakonske izmene kojima se država odriče milijardi evra prihoda od naknade za konverziju zemljišta.

On dodaje da Vučić nije sačekao mišljenje Ustavnog suda na kontroverzne odluke republičke skupštine i da je preko svojih ljudi opstruisao proces koji su pokrenuli narodni poslanici.

„Nije čekao jer vreme curi ovoj vlasti i on to zna. A zna i da je ova vlast obećala domaćim tajkunima i regionalnim kriminalcima da će za svog mandata otključati zarobljene investicije jer pare treba oprati i pritom ih obrnuti i uvećati“, kaže Baković Jadžić.

Gradski odbornik podseća da je jedna od zaboravljenih perjanica iz te plejade i Bogoljub Karić.

„Neće se samo Cepter, Beko i ostali apolitični krupni biznismeni radovati što sada mogu bez plaćanja naknade pretvoriti industrijsko zemljište u stambeno-poslovno. Nakon fingiranih trzavica sa vladajućom većinom koje je i dalje deo, Karić će sada moći da unovči atraktivne lokacije na Novom Beogradu“, saopštava Baković Jadžić.

Reč je o parcelama koje se nalaze tik uz IMT na prostoru nekadašnje Nove Livnice.

„Nismo zaboravili da su sa Karićima povezane kiparske firme postale vlasnice ovog prostora pre manje od godinu dana. Sada ćemo na delu videti gigantske investicije od kojih koristi sigurno neće imati obični ljudi. A prihodi idu Kariću, kao simbolu kontinuiteta svih vlasti pretodnih decenija“, rekao je Baković Jadžić.

On veruje da je jedini način da im pokvarimo planove pritisak na ulicama i obaranje skandaloznih zakonskih rešenja koja predstavljaju najveću pljačku naroda, još od vremena privatizacija koje su cementirale društvo nejednakosti u Srbiji.

Go To Top
Skip to content