kontakt@zajedno-moramo.rs

Ziđin da prekine sa pretnjama aktivistima

Najoštrije osuđujemo rušenje kampa i teranje aktivista iz Bora i Majdanpeka koji su branili planinu Staricu, od strane plaćenog obezbeđenja koje je unajmila kineska kompanija Ziđin, ili kako ih aktivisti zovu „zli đin“ i predlažemo da ova kompanija hitno uputi izvinjenje aktivistima i to više nikada ne čini.

Ziđin je prekopirao „recept“ predstavnika naprednjačke vlasti i unajmio privatne plaćenike da „dele pravdu“ i rasteruju građane koji čuvaju svoja prirodna dobra.

Apelujemo na momke, koji su za dnevnicu šikanirali aktivistkinje da umesto toga pomognu da se ti hrabri ljudi odbrane od pritisaka. Ovako, pristali su da budu plaćenici u interesu kolonizatorske kompanije i za bedne novce maltretiraju prave patriote koji štite svoj grad, svoju zemlju i svoju planinu.

Svakako ćemo mi uskoro opet biti u Majdanpeku, pa bismo želeli i sa njima da raspravimo to njihovo plaćeničko, a nasilničko delovanje.

Niko, a pogotovo ne strani kolonizatori i najamnici, ne sme da napada i rasteruje građane. Srbija mora da postane država u kojoj se poštuje zakon, Ustav i sva ljudska prava. Nadamo se da policija i tužilaštvo neće, kao i mnogo puta do sada, ostati „slepi“ na ovakve ispade i da će procesuirati i najamničko obezbeđenje, ali i kompaniju Ziđin.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content