kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Želimo pravdu, želimo slobodu, želimo da oteramo kriminalce iz politike

Sa do sada najvećeg opozicionog skupa tokom predizborne kampanje koji je sinoć održan u Šapcu kandidat za gradonačelnika i nosilac liste „Šabac protiv nasilja“ poručio je da se vredi boriti protiv nasilja čije je ime SNS.

„Da li se sećate, da li pamtite nasilje?“, upitao je Zelenović veliki broj okupljenih ispred bine kod Stare robne kuće u Šapcu na skupu koji je organizovan povodom dve godine od kada su na mostu u ovom gradu maskirani batinaši vladajuće stranke bagerom, palicama i čekićima napali građane koji su mirno protestovali protiv Rio Tinta.

„Okupili smo se da se u Šapcu nikada ne zaboravi nasilje koje smo doživeli pre dve godine na mostu. Tog dana je i policija odlučila da se povuče i da nam okrene leđa dok su maskirani batinaši sa palicama nasrtali na ljude. Tog dana su Šapčani bili mnogo besni“, rekao je Zelenović.

On je podsetio i da se te večeri puno građana okupilo u centru i da su onda šetali do zgrade policijske uprave koju je grad Šabac poklonio policiji kako bi građani imali dobru i korektnu uslugu.

„Građani su tada hteli da sruše tu zgradu zato što su bili besni jer ih je njihova policija napustila i prepustila kriminalcima i batinašima, takozvanoj Sandokanovoj grupi, Burgosu i ostalim probisvetima koji su tukli narod“, rekao je Zelenović.

Okupili smo se da bismo se borili protiv nasilja – pojasnio je Zelenović razloge stvaranja koalicija „Šabac protiv nasilja“ i „Srbija protiv nasilja“.

„Nebojša Stojićević Jarin koji je vozio bager s kojim je hteo da pregazi ljude je sada direktor javnog preduzeća Infrastruktura koje vodi investicije u gradu. I taj čovek sa mašinama sa kojima je hteo da gazi ljude sada asfaltira po gradu po četiri puta većim cenama. To je nagrada za one koji su spremni da uguše bilo kakav bunt, pravdu, istinu i slobodu i u Šapcu i u Srbiji. Vredi se protiv toga boriti i ja vas pozivam da to uradimo zajedno“, čulo se sa govornice.

Zelenović je podsetio da je prošlo dve godine i da niko nije odgovarao!

„Niko nije odgovarao zato što je Aleksandar Vučić sa vrha te kriminalne piramide rekao da to i nije neko nasilje, da su to bili neki gumeni a ne pravi čekići. Protiv toga se mi borimo – borimo se protiv nasilja koje ima svoje ime. To nasilje se zove Srpska napredna stranka i ona se svaki dan gura kroz medije svim građanima i zastrašuje ih kako slučajno neko ne bi rekao – ne mi ne želimo da živimo u ovakvom društvu!“, poručio je Zelenović

„Ne želimo da živimo u državi koje nema! Želimo institucije, želimo pravdu, želimo slobodu, želimo da oteramo kriminalce iz politike i zaustavimo ovu strašnu inflaciju. Za to se zalaže Šabac protiv nasilja, za to se zalaže Srbija protiv nasilja – pozivam vas da zajedno uđemo u tu borbu, da zajedno pobedimo i omogućimo normalan život u Šapcu i Srbiji“, zaključio je Zelenović u svom obraćanju u Šapcu.

Go To Top
Skip to content