kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Zajedno se možemo izboriti protiv ove vlasti

Govoreći u Narodnoj skupštini pre početka blokade zasedanja, narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno je pozvao građane da se zajedno izborimo protiv ove vlasti i počenemo da menjamo stvari.

„Svaki dan je nasilje oko nas, ovo je prilika da se sa njim stane, ovo je prilika da se svi zajedno izborimo protiv toga“, rekao je Zelenović obrazlažući razloge za blokadu paramenta i zahtev za raspisivanje izbora.

On je podsetio da su stranke opozicije nudile razgovor u parlamentu dok je SNS kupovao vreme. Na kraju, kako kaže Zelenović, ni anketni odbor nije mogao da bude ostvaren: „Mi smo ti koji su tražili razgovor, oni su ti koji su nudili kontra-mitinge građanima“.

„Evo dokle smo došli nakon četiri meseca od tragedija koje su nam se desile – do opšte nesigurnosti – građanske, pravne, društvene. Došli smo do jedne socijalne i društvene krize iz koje mi verujemo da su izlaz izbori i verujemo i da će građani Srbije koji vide šta se dešava to razumeti“, rekao je Zelenović.

Kopredsednik stranke Zajedno veruje da će građani razumeti da se sa nasiljem moramo trajno izboriti, kao i da ta borba neće biti laka jer ova vlast počiva na nasilju.

„Ova vlast bez tog nasilja koje promoviše svakog dana ne može da bude vlast. Ali udruženi građani na ulici – svi zajedno možemo da se izborimo da mediji budu bolji, da informisanje bude kvalitetnije, da svi budemo bezbedniji, da počnu da se menjaju stvari“, zaključuje Zelenović.

Go To Top
Skip to content