kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović za Politiku: Zadovoljan sam predizborima

Koopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović kaže da proces predizbora prolazi fenomenalno sa sedam kandidata i više hiljada registrovanih glasača.

Za „Politiku” kaže građani su željni direktne demokratije jer žele da budu pitani, da oni imaju moć da odlučuju. Navodi da je stranka „Zajedno” ponosna što je pionir u ovom istorijskom procesu to građanima i omogućila.
„Malo je reći da sam zadovoljan i idemo još jače! Sve dok u Srbiji partijski šefovi budu birali svoje kandidate, a to ne budu radili građani, imaćemo Srbiju kakvu sad imamo. Predizbori su nešto što mi sad sprovodimo po prvi put u srpskoj političkoj istoriji. Za ovaj naš proces vrata ostaju otvorena za sve naše političke partnere i saveznike, a već nam se pridružila politička platforma ‘Solidarnost’, koja je u međuvremenu postala i deo stranke ‘Zajedno’”, kaže Zelenović.

Navodi da svako ko želi može da se registruje i da učestvuje u predizborima. Pozvao je građane da u što većem broju uzmu učešće u ovom procesu i napravimo Beograd po meri svakoga od nas, modernu i uređenu metropolu.

„Svakako imamo sistem koji ce sprečiti političku opstrukciju. ‘Zajedno’ želi da vrati građanima volju da se bore u politici. Hoćemo da pozovemo ljude da stvarno odlučuju. Imamo pozitivnu kampanju. Verujem da će ugledni i kompetentni kandidati tražiti podršku građana za svoju viziju razvoja Beograda. Siguran sam da neće biti ni jednog važnog pitanja javnog života u gradu za koje neće biti ponuđeno dobro rešenje”, ističe Nebojša Zelenović. Dodaje da će oni koji će ta rešenja nuditi građanima su pisac Dejan Atanacković, profesor sa ETF-a Milan Bjelica, politikolog Dušan Marković, građevinska inženjerka Slađana Stojsavljević, narodni poslanik Đorđe Miketić, Miloš Baković Jadžić iz „Solidarnosti” i Jovan Vujasinović iz udruženja „Prosvetitelji”. Inače, svi zainteresovani za predizbore mogu se registrovati na sajtu bgpredizbori.com sve do petog marta, kada će biti proglašen pobednik predizbora.

Izvor: Politika/politika.rs

Go To Top
Skip to content