kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Vučić se krije iza naroda koji obmanjuje decenijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio pokretanje Narodnog pokreta za zaštitu države što je u javnosti već ocenjeno kao pokušaj skretanja pažnje sa aktuelne debate o rešenju odnosa Srbije i Kosova. Kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović, veruje da je ovo samo još jedan od pokušaja Vučića da pobegne od odgovornosti.

„Vučić ponovo pokušava da se sakrije iza naroda koji obmanjuje tri decenije, a aktivno unazađuje duže od deset godina“, rekao je Zelenović i dodao:

„On tokom aktuelnog mandata predsednika Srbije pravi pokret za spas države – od koga je spašava, od sebe samog?! Vučić treba da prihvati odgovornost i jasno kaže javnosti šta je njegova politika prema Kosovu, šta je i sa kim dogovorio i šta to znači za građane Srbije i naše ljude na Kosovu, a ne da celu državu ponovo gura u žečiju rupu iz koje nema izlaza“.

Zelenović je podsetio i da je u više navrata iznosio predloge o daljim koracima za rešavanje odnosa Srbije i Kosova.

„Mi verujemo da Srbija mora raditi na pronalaženju dogovora koji je najpovoljniji za obe strane. U više navrata smo izneli naš plan – tražimo formiranje Zajednice srpskih opština po ugledu na najbolje evropske prakse, da KiM ne može da se ujedini sa Albanijom bez
saglasnosti Srbije i ZSO-a, demilitarizaciju Kosova, zaštitu naših crkava i kulturno-istorijskih spomenika i punu pravnu zaštitu javne i privatne imovine naših građana“, ističe Zelenović.

“Kada bude obilazio jug Srbije, neka objasni tim ljudima zašto ih je godinama prodavao kao jeftinu radnu snagu kompanijama koje su ih besumično izrabljivale sve dok su dobijale ogromne subvencije iz javnih budžetaa – od takvih Vučićevih politika moramo da branimo našu državu i njene ljude”, zaključuje kopredsednik stranke Zajedno.

 

Go To Top
Skip to content