kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Svi zajedno da se odupremo ovom režimu

“Najoštrije osuđujem napade vlasti i režimskih medija na nezavisne novinare. Dogurali smo dotle da se organizovano poziva na hapšnje novinara N1, Danasa i Nove. Marko Vidojković je u izbeglištvu. Strašno je i pomisliti kuda sve ovo vodi”, rekao je kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović povodom ponovnog targetiranja novinara Nove, N1 i Danasa.

“Upozoravam i podsećam tužilaštvo da je krivično delo ukoliko ne rade svoj posao i ne zaštite ljude od režima koji časno obavljaju svoj posao u ova sumorna vremena”, istakao je Zelenović i dodao:

“Iz stanja kada su brutalni, neosnovani, napadi na političke protivnike postali uobičajeni, došli smo u situaciju da su i svakodnevni napadi na slobodne novinare stalni deo našeg javnog života. Pozivam građane da se, svi zajedno, odupremo ovom verbalnom teroru režima, zbog toga što je samo pitanje trenutka kada će svaki čovek u zemlji i fizički biti ugrožen zbog toga što izgovori bilo šta protiv vlasti”.

“Pozivam svakoga, ko ne želi da nam deca i unuci odrastaju i žive u ovakvoj Srbiji, da podigne svoj glas i jasno pokaže otpor bezumlju. Ovu stvar ne mogu rešiti ni Amerika ni Evropska Unija, već to zlo mogu da pobede samo udruženi gradđani, koji su nepobedivi kada je cilj naše zajedničke borbe normalan život u Srbiji”, zaključio je Zelenović.

Go To Top
Skip to content