kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Sva moć je u rukama građana

Obraćajući se danas novinarima u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija svrstava u jednu od najbezbednijih zemalja u Evropi, jer u dve godine nije imala nijedno mafijaško ubistvo i zatim je naglasio ,,možda jedno”.

Stranka Zajedno podseća javnost da su se u maju prošle godine, nekoliko meseci nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka, desila tri  ubistva i četiri teška ranjavanja. Od februara, pucalo se u blizini Pančevačkog mosta, u Obrenovcu, Novom Sadu, Zemunu, na Novom Beogradu, Banjici i u Vinči. Prema Crnoj knjizi, u poslednje dve godine desila su se ukupno 8 ubistava, od kojih nijedno nije rešeno!

I pritom, govorimo o onima za koje se zna! Kako je onda ovo bezbedna država?

Klanovi se međusobno obračunavaju po ulicama, navijačke grupe vršljaju kako im se prohte, a o trgovini drogom, otmicama i silovanjima da ne pričamo! Takođe, ni najveća plantaža marihuane u Evropi ne zvuči kao da donosi bezbednost na ulicama Srbije.

,,Neprekidna proizvodnja  lažnih slika o svemu i svačemu što čini javni život je tehnologija ove vlasti. Zato pozivamo građane da se uključe u politiku. Predizbori koje organizujemo i gde svi imamo priliku da izaberemo kandidata koji će se boriti da predvodi Beograd, predstavljaju priliku da razbijemo ovu fatamorganu. Sva moć je u rukama građana i što pre bude upotrebljena, utoliko brže će se u Srbiju vratiti normalan život’’, naveo je Zelenović kao rešenje za borbu protiv kriminala.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content