kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Stvari se pomeraju zavisno od toga kakav je pritisak koji dolazi sa ulice

Gostujući u emisiji „Iza vesti“, autorke Danice Vučenić na televiziji N1, kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović je govorio o protestima „Srbija protiv nasilja“ i sve širem učešću građana u borbi za društvo bez nasilja.

„Ključni zaključak posle deset sedmica protesta je da su građani rekli da više ne žele da žive u nasilju. To su građani jasno rekli predstavnicima vlasti gledajući na njih kao na na glavni generator nasilja u društva, koje vlast preko svojih utiacaja u medijima širi dalje“, rekao je Zelenović.

On se osvrnuo i na nedavno objavljeno istraživanje Crte koje govori o podršci protestima.

„Raduju me istraživanja javnog mnjenja koja kažu da 95% građana zna zašto se odvijaju protesti i da čak 50% građana podržava proteste. To znači da veliki broj ljudi, čak i oni koji glasaju za SNS, prosto žive u uverenju da ovako više ne može“, izjavio je Zelenović.

Na pitanje o daljem širenju zahteva i ciljevima protesta, Zelenović je rekao:

„Snage svih nas koji se nalazimo u opoziciji su usmerene na to da se promeni ova vlast i učinićemo sve da do toga dođe. Ali sad u ovom trenutku bavićemo se samo tim da se uspe sa onim što su zahtevi protesta.“

Odgovarajući na pitanje o tome da li se išta pomera, odnosno da li vlast ikako reaguje na zahteve protesta rekao da se stvari pomeraju zavisno od toga kakav je pritisak koji dolazi sa ulice.

„Ako je pritisak jači onda se obara tenzija, ako vlast proceni da je pritisak slabiji, onda se tenzija diže. Od toga zavivese izjave ljudi koji su na vlasti i ovo je sada jedna igra živaca u kojoj čemo videti kako će se stvari odvijati u nardnim danima“, rekao je Zelenović.

„50 posto građana Srbije veruje da je ovo put da se uspostavi normalan život, da su ovi postavljeni zahtevi apsolutno ispravni, samo je pitanje trenutka kada ćemo do toga doći. Mi ćemo ovu vlast zajedno sa svim građanima, odlučnim i upornim, naterati da ispuni zahteve protesta“, zaključio je kopredsednik stranke Zajedno.

Go To Top