kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Srbiju mogu spasiti samo njeni građani

Naš cilj je da ubedimo hrabre i odlučne predstavnike akademske zajednice umetnika, zdravstvenih i prosvetnih radnika, seljaštva, radništva, poslovne zajednice i poslenika javne reči da uđu u ovu veliku borbu protiv nasilja, poručio je kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović i najavio „da ćemo, svi zajedno, savladati zlo“.

Predlog građanima, za koji se svom snagom zalažem je zahtev za održavanje parlamentarnih izbora pre Nove godine, naglasio je Zelenović u autorskom tekstu za nedeljnik Vreme.

On je uveren da zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“ može ispuniti samo nova vlada, a nju može izglasati samo nova Skupština koja će biti rezultat većinske narodne volje da nasilje u društvu prestane.

Poziv građanima da nastavimo borbu za ispunjenje zahteva protesta i da nateramo vlast da održi izbore do kraja godine jeste ugaoni kamen sporazuma koji su postigli Demokratska stranka, Srce i Zajedno prošle nedelje, ocenio je Zelenović.

Kako je istakao, ove tri stranke čvrsto veruju da je u Srbiji normalan život bez nasilja moguć, a vrednosti i načela kojih se drže pretočile su Deklaraciju potpisanu u Novom Sadu prošlog petka.

Pre svega, sporazum naše tri stranke je dogovor o zajedničkom delovanju. Želimo da svu snagu naših organizacija posvetimo pozivanju i ohrabrivanju građana, u svakom kraju naše zemlje, da nastavimo borbu za ostvarenje zahteva protesta, obrazložio je Zelenović.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka, Srce i Zajedno utemeljile su svoju saradnju na ravnopravnosti i nema lidera koji bi umislio da je mesija i da je od Boga poslat da spase Srbiju.

Ovu zemlju iz močvare u kojoj vlada nasilno bezumlje mogu spasti samo građani. Naš zadatak je da milione ljudi organizujemo, ohrabrimo i da tom pokretu damo političku i tehničku podršku, obrazložio je Zelenović.

Demokratska stranka, Srce i Zajedno su napravili dogovor koji nije usmeren protiv bilo koga u istinskoj opoziciji, napomenuo je on i precizirao da je njihov sporazum otvoreni i iskreni poziv za zajedničku borbu do pobede slobodne Srbije.

Vreme / Fonet

Go To Top
Skip to content