kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Srbija se danas, kao i celu deceniju unazad, davi u populizmu i borbi za očuvanje glasova

Kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović je povodom desetogodišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma istakao da vreme radi protiv Srbije i da je svakoga dana sve teže odbraniti interese građana nego što je to bilo pre deset godina kada su sporazum prihvatili tadašnji premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade, a sadašnji predsednik države, Aleksandar Vučić.

Briselski sporazum je bio nagoveštaj da je Srbija spremna da donese odluku da pronađe rešenje za veliki državni problem, koji je i pre deset godina, kao i danas sprečavao uspostavljanje normalnog života u zemlji. Onda smo proćerdali celu deceniju, ocenio je kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović.

Vreme radi protiv nas i svakoga dana je teže odbraniti interese građana nego što je to bilo prethodno, dodao je on.

“Danas, u težoj situaciji nego pre deset godina, čekamo da Priština formira Zajednicu srpskih opština, koja treba da bude sredstvo za zaštitu životne perspektive nasih građana na Kosovu”, istakao je Zelenović i dodao:

“Uveren sam da Srbija treba snažno da se založi da sva otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu budu rešena istovremeno. Zbog toga sam predložio održavanje međunarodne konferencije. Treba da formiramo Ekonomsku zajednicu Zapadnog Balkana i tako obezbedimo nepovredivost postojećih linija razgraničenja, koje, istovremeno, neće biti prepreka da dvadeset miliona ljudi može da se slobodno kreće, nastanjuje, leči, školuje i posluje na teritoriji svih šest političkih entiteta u regionu”.

Prema njegovim rečima za velike odluke je potrebno pravo vođstvo i i državničko ponašanje.

“Srbija se danas, kao i celu deceniju unazad, davi u populizmu i borbi za očuvanje glasova. Veliki proboj može da bude napravljen samo ako se građani podignu u borbi za istinski nastavak puta ka punopravnom učlanjenju u EU. Davanje jasne evropske perspektive je zadatak proevropske opozicije i stranka Zajedno sve svoje snage ulaže da se to dogodi”, poručio je Nebojša Zelenović.

Izvor: Danas

Go To Top
Skip to content